perjantai 26. heinäkuuta 2013

Honkahölkkää

Tommi Laitila, Honkajoen hallituksen nuori perussuomalainen puheenjohtaja kirjoitti facebookiin:

"Tän vuoden Honkahölkät juostu, tosin itse osallistuin vain maksun muodossa ja toimin Anssin apujoukoissa, eli säilytin autonavaimia ja kelloa juoksun ajan.  Osallistujia kuulemma mukavasti, yli 700. Yö - vuoro töitä ja huomenna sitten markkinoille, poiketkaa Peruss - kojulla ja tulkaa haastattelemaan! Meidän paikallisten lisäksi paikalla siis Anssi Joutsenlahti, Ari Jalonen ja Laura Huhtasaari. Saattaapi paikalle saapua myös muiden lähipaikkakuntienkin luottamushenkilöitä."

Olin siis osallistujana ties monennenko kerran metsästämässä tynnyrisaunaa, voittamatta tietenkään muuta kuin itseni. Olin siis mukana Honkahölkässä 45-vuotiaiden sarjassa, vaikka iän puolesta olisin oikeutettu seitsemänkymppistenkin joukkoon. Monikohan ikäiseni muuten kiersi tämän pidemmän lenkin ja kuinka moni niistä nopeammin, epäilen kyllä syystäkin, ettei monikaan, jos ei kukaankaan. Täysillä juokseminen näyttää vaan ottavan hengitykseen, joka kulkee vähän vaivaisesti, ankarasti huutaen. Alle neljänkymmenen minuutin kuitenkin selvisin 7 km matkasta ja ohitin puolimatkassa kummitytön, joka pysyi perässä loppuun asti vielä tällä kerralla.

Selasin vuodesta 2009 aloittamani blogikirjoitukset enkä ollut kertaakaan kirjoittanut tästä Honka-Hölkästä, Honkajoen markkinoiden aloitustapahtumasta. Väkeä tosiaan on kuin helluntaiepistolassa, kuten on tapana sanoa, kaiken kaikkiaan varmaan ainakin tuhat yhteensä kaikkien katselijoiden kanssa.

Matkoina on 7 km sekä 4 km, jonka pystyvät myös kävelijät kiertämään. Heitä on mukava ohitella loppumatkalla, kun reittimme yhtyvät viimeisen kilometrin aikana ennen maaliin saapumista, keskustassa OP:n edustalla. Reitit kiertelevät lukion ja urheilukentän takaisissa maastoissa pitkin pururatoja. Nimenomaan arvottava sauna houkuttelee tämän valtavan osanottajamäärän, onhan itse Honkajoen asukasmäärä painunut jo alle 2000:n, joten väki kasvaa hölkän aikana puolella, toivottavasti myös huomenna markkinapäivänä. Ainakin hyvää säätä on luvattu niin kuin koko viikon ajan on ollutkin!

Ei kommentteja: