tiistai 30. heinäkuuta 2013

Monena mies eläissään - kirjailijaksiko?

Kävin kirjapainossa, koska tarkoitus on julkaista omakustanteena yli 300-sivuinen kirja 70-vuotissyntymäpäiväksi. Olen kirjoitellut bolgitekstejä lähes 1.500 kappaletta keväästä 2009 lähtien lähes päivittäin.

Olin parinkymmen vuoden tauon jälkeen Timo Soinin pyynnöstä eduskuntavaaliehdokkaana vuoden 2007 vaaleissa niin hyvällä menestyksellä, että eduskuntapaikka jäi vain 300-600 äänen päähän, laskutavasta riippuen. Myös  Lea Mäkipää, Pentti Kettunen, molemmat entiset SMP:n kansaedustajat, jotka olivat Timon pyynnöstä ehdolla, jäivät rannalle. Tänään me kaikki kolme sen sijaan kulutamme Arkadianmäen jakarandatuoleja, vieläpä melkoisen ahkerastikin.

Vuonna 2007 en vielä ymmmärtänyt mitään somen päälle. Tänään tiedän sen merkitsevän sosiaalista mediaa ja se on aivan välttämätöntä politiikassa mukana oleville. Itsekin kirjoitan päivittäin paitsi blogiin myös facebookiin kaverien kirjoitusten kommentteja ja tykkäämisiä, kavereitakin on jo lähes 3000 henkeä. Some kuuluu siis melkein jokapäiväiseen leipään, vaikkei Martti Luther aikanaan sitä vielä osannutkaan luetella näihin jokapäiväisiin tarpeisiimme kuuluvaksi.

Nyt syntymäpäivän lähetessä on herännyt ajatus, että näitä blogikirjoituksia voisi kerätä oikein kovienkin kansien väliin, ja ensimmäiseksi on koottu Timo Soinin EU-ehdokkuuden innoittamana keväästä 2009 lähtien aloittamiani politiikkaan liittyviä kirjoituksia, aina vuoden 2011 eduskuntaan valintaani asti. Niistäkin jo kertyi edellä mainitut yli 300 sivua. Paljon jää siis vielä tulevienkin omakustanteiden aineistoksi, varsinkin kun uusia kirjoituksia syntyy - kuten näkyy - melkein päivittäin.

Näin tulee kartoitetuksi Suomen poliittisen historian kulkua perussuomalaisesta vinkkelistä noina parina vuotena, mikä osaltaan selvittänee historiamme suurimman eduskuntavaalikannatuksen muutoksen ja kasvun syntyvaiheita ja syitä. Läheltä elettyä ja koettua, matka pienpuolueesta neljän suuren joukkoon. Historiassamme voi siis vieläkin tapahtua suuria muutoksia, kansa tietää ja ratkaisee!

Ei kommentteja: