keskiviikko 21. elokuuta 2013

Aina vaan vetkuttelu jatkuu

Hallituksen vetkuttelu senku vaan jatkuu niinkin pienessä, mutta tärkeässä asiassa kuin veteraanien kuntoutusmäärärahoissa.


Veteraaniasiainneuvottelukunnassa jouduttuun taas kerran murheellisin sydämin toteamaan, ettei 
valtion budjettiin ole vieläkään tullut valtiovarainministeriön valmistelun jäljiltä oikeutettuja määrärahoja veteraanien asioiden parantamiseksi, vaikka heidän keski-ikänsä on jo 90 vuotta. Mutta budjetin valmistelijoiden sydämet eivät vaan vieläkään ole sulaneet, vaan he taistelevat härkäpäisesti viime vuonnakin eduskunnan juhlaistunnossa yksimielisesti lausuttua tahtotilaa vastaan.

Tälle vuodelle saatiin veteraanikuntoutukseen lisäystä hallituksen esityksestä sekä veteraanijärjestöjen yhteisen voimannäytön ja veteraanien eduskuntakäynnin seurauksena niin, että kokonaismääräraha tälle vuodelle on 36,6 miljoonaa. Mutta jälleen eduskunnan on palautettava määräraha ennalleen, koska siitä on nipistetty. Siitäkin huolimatta, että hallituksen kehyspäätöksissä neljälle seuraavalle vuodelle lausutaan pidettävän kiinni riittävistä määrärahoista kaikille sitä tarvitseville ja haluaville. Esimerkiksi viime vuonna kuntoutukseen pääsi vain 50% veteraaneista.

Ei kommentteja: