torstai 29. elokuuta 2013

Jyväskylän kesäkokous täysosuma

Vielä näin elokuun viimeisellä viikolla saimme pitää eduskuntaryhmämme kesäkokousta hienon ja lämpimän kesäsään vallitessa, mikä oli erityisen tärkeää Jyväskylän kävelykadulla olleelle kansalaistapaamiselle. Kokouksen lopuksi myös jalkauduttuamme eri puolille Keski-Suomea yleisötilaisuuksiin.

Saimme melkoista näkyvyyttä mediassa, niin TV:ssä kuin lehdistössäkin. Erityisesti Timon puheet herättivät mielenkiintoa sekä hänen spekulaationsa tulevasta hallituspohjasta ja perussuomalaisten hallitusvastuun ottamisesta. Tietysti ensin on käytävä seuraavat eduskuntavaalit. Timon erityinen huomio oli tällä kertaa perussuomalaisten kannatuksen vakiintuminen 18-19 prosentin tasolle, kun sen sijaan muiden puolueiden lukemat muuttuvat melkoisestikin gallupista toiseen.

Timon katsaus oli tavallaan puolivälin tarkastelu, onhan eduskuntakautta jäljellä enää vajaat kaksi vuotta. Siksi tuumaustunti on tarpeen. Yllätyksenä hän kertoi valmistelevansa jo toista kirjaa Maisterisjätkä-kirjansa jälkeen, työnimellä Peruspomo.

Timon sanoma oli, etteivät vanhat puolueet pysty meitä tuhoamaan, sen voimme tehdä vain me itse, emmekä me tietenkään sitä halua tehdä. Olemme nyt vahvoja, meillä oli hyvä puoluekokous kesällä Joensuussa, olemme vahva toripuolue, rakennumme kansan puolueena alhaalta ylöspäin. Näin saamme kansan puolellemme.

Kokouksemme antoi voimakkaan yhteishengen vaikutelman ja näin on hyvä aloittaa taas uusi työkausi, syksyn politiikan tiimellyksen mukanaan tuoma tiivis kamppailu.

Meidän on määriteltävä oma linjamme ja sitä kävimme läpi monien asioiden osalta. Annoimme myös julkilausuman työllisyyden parantamisesta. Vaikeimmin tyällistettäviä ovat nuoret sekä ikääntyneemmät, yli 55-vuotiaat. Siksi ehdotamme työnantajan eläkemaksuja porrastettavaksi siten, että näiden ryhmien maksuja alennetaan ja paremmin työllistettävien vastaavasti nostetaan. Työhyvinvoinnista on pidettävä kiinni, silloin ei ole tarvetta eläkeiänän nostamiselle, onhan jo nyt eläkkeelle siirtymisessä joustoa 63-68 vuosien välillä.

Ei kommentteja: