torstai 29. elokuuta 2013

Majakoita ei saa sulkea

Uudenkaupungin edustalla Isokarilla on komea, 50 metrinen hyväkuntoinen majakka. Satakunnan Satavesi-ohjelman ja sen sisarohjelma, Varsinais-Suomen Pro Saaristomeri järjestivät yhteisen saaristoristeilyn tähän majakkasaareen, jossa vallitsee ainutlaatuisen jylhä merellinen luonto. Itse majakka on mahtava ja sen huipulta avautuu merellistä maisemaa silmänkantamattomiin.

Nyt on Damokleen miekka yritystoimintaa pyörittävän Laaksosen pään yllä, sillä liikenneministeriössä on keksitty ruveta sulkemaan majakoitamme mukamas turvallisuusriskin takia. Yhtäkään onnettomuutta ei tiedetä koskaan tapahtuneen majakoillamme. Jos Isokarin majakka suljetaan, loppuun myös turismi, kymmenkunta henkeä jää ilman työtä ja koko saari joutuu pahuutensa valtaan, koska ei ole alueesta huolta pitävää yrittäjää. Voiko suloisessa Suomenmaassamme tapahtua tällaista?

Ja juuri tämänlaatuisia turistikohteita tarvitsemme. Turismi, jos mikä, on kasvava ja tuo myös ulkomailta euroja talousahdinkoomme.

Facebookissa joku kysyi, miten asiat liittyvät toisiinsa, joten selvityksenä:
Kari Laaksonen on saarella toimiva yrittäjä. Suomen toiseksi korkein, 180-vuotias  majakka on saaren suurin vetonaula. Isokari sijaitsee Saaristomerellä ja sinne on laivakuljetus Uudestakaupungista, jonne on matkaa yli 20 km.

Ei kommentteja: