torstai 8. elokuuta 2013

Kesä on virkistänyt

Jyrki Katainen sanoo tulleensa virkistyneenä takaisin sorvin ääreen. Terävää kuntoa syksyn mittelöissä tarvitaankin.

Timo Soini vahvisti tulonsa syntymäpäiväseuroihini lauvantaipäevänä 14.9. Paljon hän tosin joutui sovittelemaan kiireistä ohjelmaansa. Timo kertoi myös loman tehneen hyvää, onhan se sisältänyt uintia, kuntoilua ja vapaata oleilua perheen kanssa. Tämä tietää hyvää edessä oleviin koitoksiin hallituksen kanssa.

Timon mökiltä Sastamalan Karkun Heinoonkylästä ei järin pitkää heittoa olekaan Kankaanpäähän Pohjanmaantietä pitkin. Niinpä pesäpallokansa on nähnyt hänet kahdesti kesän mittaan Kankaanpään pesisotteluissa, viimeksi tällä viikolla Mailan viimeisessä runkosarjan ottelussa. Siellä Timo jutteli pitkään kahden meidän valtuutettummekin kanssa.

Timo lupasi myös syntymäpäiville tulleessaan pysähtyä Vihteljärven kyläkaupalla Wihtiksessä, joten kyläläisillä on mainio tilaisuus tavata Timppaa silmästä silmään! Olihan Perussuomalaiset kuntavaalien suurin puolue Vihtiläjärvellä ja sieltä tuli meille neljä jämäkkää valtuutettua.

Itse sain pitkän toripäivän ja kymmenien kanssa jutustelun jälkeen käydä onnittelemassa Pomarkussa asti 90-vuotiasta veteraania. Tein vielä illansuussa ennen myrskyn nousua  neljä kierrosta 2,5 km:n  kuntolenkkiä Kuninkaanlähteellä. Joka kierroksella oli kolme kovaa mäennousua ja tietysti vastaavasti myös alamäet. Tämä tekee väkisinkin hyvää kunnon kohentumiselle 17.8. olevaa Helsinki City Marathonin tuskien taivalta  varten.

Lenkin jälkeen hämärtyvässä kesäyössä uidessani aivan tyynessä säässä ilman täytti lintujen lakkaamaton liverrys, vaikkei niitä näkynytkään. Ei kukaan ole tätä tunnelmaa kuvannut yhtä mestarillisesti kuin rakastamamme Eino Leino, jonka kotimaisemissa Kajaanin seudulla juuri sain käydä: "Ruislinnun laulu  korvissani, tähkäpäiden päällä täysi kuu;  kesä-yön on onni omanani, kaskisavuun laaksot verhouu. En ma iloitse, en sure, huokaa; mutta metsän tummuus mulle tuokaa..."

Ei kommentteja: