maanantai 26. elokuuta 2013

Kokousrumpaa

Tähän sunnuntaihinkin löytyi kaksi kokousta. Niistä toinen oli kaikkien valtuustoryhmien yhteistyön virittämistä varten, valtuustoseminaarissa kuullun kaupungin hälyttävän taloustilanteen korjaamiseksi. Vuosikaupalla on asioita pähkäilty ja ohjelmia tehty, mutta aina vaan tilanne on karkaamassa käsistä. Mutta aina myös on selvitty etteenpäin.

Tähän on hyvä lisätä eilisten Sulo Ylikosken 70-vuotispäiväseurojen musikkikappaleet, jotka myös kuvastivat tätä ihmiselon tuskaa, myös siitä selviämistä seesteisemille vesille: "Laps´ olen köyhän, kauniin Karjalan", "Täällä Pohjantäden alla", "Edessä reitti tuntematon aukeaa", "Lahjoita, Herra, perheisiimme", "Kirkkaat riemun äänet soivat tänään sydämessäni", "Herraa hyvää kiittäkää". Todella hyvin valitut kappaleet kuvaamaan tätä vaellustietämme täällä maailmassa.

Alkava viikko on taas täynnä vipinää. Maanantaina on Suomen suurlähettiläiden kokous eduskunnassa.  Tämän takia jäävät pois kirkkoneuvoston, sotaveteraanien Kankaanpään hallituksen sekä sotainvalidien piirihallitusten kokoukset. Tiistaina ja keskiviikkona eduskuntaryhmä kokoustaa Jyväskylässä ja lopuksi jalkautuu maakuntaan, minä kotimatkan suuntaan Multialle ja Keuruulle. Torstaina on vuorossa Pro Saaristomeren ja Sataveden kesäretki mm. Isokarin majakkasaareen tutustumaan. Perjantaina on sotaveteraanien leirin päätöspäivä. Viikonloppu on sitten omistettu Jämijärvelle, siellä messun pitäminen sekä kotirintamatunnustuslaatan paljastus ja kahvitilaisuus. Eduskunnan istunnot alkavat 4.9. s
yyskauden tiiviin työn merkeissä. Miten lie voimat palautuneet kesän kuluessa, aurinkoa on ainakin saatu riittävästi, tänään viimeksi.

Ei kommentteja: