perjantai 16. elokuuta 2013

Vihtori Siivo 100 vuotta

Kankaanpään Veteraanitalonkin syntysanat lausuneen ja paljon muuta pitkän elämänsä aikana tehneen talousneuvos Vihtori Siivon 100-vuotisjuhlaa vietetään tänään Niinisalon varuskuntakerholla. Hän on myös Kankaanpään Sotaveteraanien kunniapuheenjohtaja ja edelleen reippaana mukana eri toiminnoissa. Onnea ja siunausta hänelle! Muistamislahjarahatkin hän lahjoittaa seurakuntien diakoniatyölle.

Minulla on ilo ja kunnia lukea Vihtori Siivo hyväksi ystäväkseni. Monia tärkeitä keskusteluita olemme saaneet käydä ja pohtia myös maamme ahdingonalaista nykytilaa. Yhä edelleen hän jaksaa käydä mukana Kankaanpään sotaveteraanien hallituksen kokouksissa ja toimimme yhdessä myös Kankaanpään veteraaniasiain neuvottelukunnassa. Päivittäinen kuntolenkkki ja ajan hermolla pysyttäytyminen ovat hänen pirteytensä salaisuuksia.

Niin Kankaanpään Seutu kuin myös Satakunnan Kansa ovat kirjoittaneet hänen mittavasta elämäntyöstään merkkipäivän merkeissä. Hänen elämäkerrastaan on tehty myös kirja. Pastori Juha-Pekka Haavisto on  haastatellut häntä  varsinkin sota-ajan tapahtumista dvd:lle, joten hänen laajaa elämänkokemustaan on näin säilytetty myös jälkipolvien tietoisuuteen. Nyt hän elääkin päivän kerrallaan ilman suurempia suunnitelmia kiitollisena pitkästä elämästä ja siitä kyllänsä saaneena.

Satavuotisjuhlasta muodostuikin ikimuistoinen kaikille läsnäolijoille, ei kovin usein ole edes mahdollisuutta tällaisiin juhlatilaisuuksiin osallistuakaan.

Juhlan huipennus on itsensä syntymäpäiväsankarin kiitospuhe sujuvasti ilman papereita. Kiiteltyään kaikkia ja todettuaan kaikkien kiitospuheiden olleen suurimmaksi osaksi melkein tottakin Vihtori toi esiin elämänsä johtotähtinä ensinnäkin kiitollisuuden Taivaan Isälle kaikestakin, mutta erittäin siitä, että on saanut elää näin pitkään ikään ja kaikki joskus huonoiltakin tuntuneet asiat ovat aina lopulta kääntyneet parhainpäin. Hän myös antoi kiitokset äidilleen, joka yksinhuoltajana kuitenkin antoi hyvät elämisen edellytykset. Ja mahtuihan puheeseen yksi sotamuistokin - ja vain yksi niin kuin puhuja korosti - joka oli jopa humoristinen karuudestaan huolimatta.

Täyden kympin juhlat toden totta!

Ei kommentteja: