perjantai 13. syyskuuta 2013

Juhlaseurat

70-vuotissyntymäpäiväseurojeni aluksi puhemies Eero Heinäluoma tuo virallisen tervehdyksen ja onnittelut korkeimman päättävän mahtimme, eduskunnan johtajalta. Kiitän häntä tästä suuresta ystävällisyydestä, että hän saapui tähän tilaisuuteemme. Annamme sille kuuluvan suuren arvon ja voimme jopa sanoa, että oikea mies on Suomen protokollan toiseksi korkeimmalla paikalla heti presidentin jälkeen. Lämpimät kiitokset!

Saan myös syntymäpäivän viettäjänä toivottaa teidät kaikki kirkon täyttävät ystävät sydämellisesti tervetulleiksi tänne meille monelle rakkaasen kotikirkkomme, kun näin runsaslukuisalla mieltä lämmittävällä ystäväjoukolla olette kansoittaneet nämä minulle niin rakkaat siioninvirsiseurat. Siioninvirsissä sanotaankin: "Jos väsymys voittaa, niin ystävä hoitaa." Samassa siioninvirressä on edelleen tuotu ilmi elämääni kannatteleva johtoajatus: "Se armo on sanomaton, joll´ Jeesus meitä hoitanut on, kun neuvoillaan lävitse vierahan maan Hän taluttaa uskoviaan."

Tässä kirkossa olen saanut puhua ensimmäistä kertaa yli 50 vuotta sitten yhteislyseon teinikillan silloin vuosittain järjestämissä uudenvuodenvastaanottajaisten kirkkotilaisuuksissa. Sen jälkeen olen saanut pappinakin tilaisuuden puhua tässä kotikirkossa, kylläkin harvakseltaan. Tosin vuoden toimin vt. kappalaisena viran vakinaisen toimenhaltijan, Juha-Pekka Haaviston ollessa vt. kirkkoherrana.

Tänään saan iloita ja kiittää Taivaan Isän hyvästä huolenpidosta ja pyytää saada muistaa elämässäni edelleenkin siioninvirsien opetus: "On vaatimattomuus/ Sanoa helppo suulla,/ Vaan työläs vaatimattomaksi tulla on./ Nöyryyden harva/ Kalliiksi arvaa,/ Vaikka on kalliimpi kuin koko maailma."

Rakkaat Ystävät! Viihtykää näissä siioninvirsiseuroissa. Veisuiden sanat ovat monisteissa. Virret aloitetaan aina puheen jälkeen  matkaveisaaja Jaakko Löytyn johdolla ja Nuorisoseuran soittokunnan säestyksellä. Veisataan oikein sydämemme pohjasta kiitosta ja kunniaa Jumalalle, Taivaalliselle Isällemme.

Monista esteistä ilmottaneista huolimatta saamme iloita toistemme läsnäolosta ja erityisen iloinen olen, että te hyvät ystäväni olette saapuneet puhujiksi. Puhemies Eero Heinäluoma siis aloitti, seuraavan virren 176 jälkeen puhuu puheenjohtaja Timo Soini, virren 73 jälkeen on piispa Kaarlo Kallialan vuoro ja hän ilmoittaa myös kolehdin Heränneen Kansan Lähetysrahaston kautta Suomen Lähetysseuralle. Päätöspuheevuoron käyttää metropoliitta Ambrosius hiljentäen meidän varmaankin ortodoksiseen päätösliturgiarukoukseen. Monet olette jo kantaneet kortenne kekoon  laittamalla antinne etukäteen ilmoitetun tilinumeron kautta, joten tietenkään ei tarvitse kahta kertaa avata kukkaron nyörejä.

Kiitos vielä kerran, kun olette saapuneet tekemään tästä kokoontumisestamme oikean Juhlan, oikein isolla J-kirjaimella.

Ei kommentteja: