tiistai 10. syyskuuta 2013

Puhemies syntymäpäiville

Tere tulemast 2. varapuhemiehen syntymäpäiväseuroihin lauantaina 14.9. kello 12 Kankaanpään kirkkoon. Tilaisuuden ensimmäisen puheen lupautui pitämään eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma, kun hänen ohjelmassaan aiemmin ollut pakollinen tilaisuus peruuntui. Hieno juttu! Muut puhujathan ovat piispa Kaarlo Kalliala, metropoliitta Ambrosius ja  perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

Tällaisten syntymäpäivien järjestelyissä on muuten monenlaista puuhaa, kun ei yhtään voi tietää, paljonko vieraita loppujen lopuksi tulee. Juhlat aloitetaan siioninvirsiseuroilla kirkossa, joka on kyllä yksi suurimmista kokoontumistiloista. Kahvitukseen on varauduttu hankkimalla myös pari telttaa, koska nuorisoseuran tilat eivät vedä satamäärin väkeä. Päivän säätiedoissa kyllä lupaavasti näytettiin lauantain olevan poutapäivä.

Pulaa voi tulla parkkipaikoista, mutta molemmilla kirkon paikoitusalueilla on oppaat, jotka pykivät täyttämään paikat mahdollisimman tiiviisti. Katujen varsia on myös käytettävä, kun on odotetavissa, että valtaosa tulee autoilla, kun väkeä saapuu kauempaakin. Saimme luvan parkkeerata autoja myös  kirkon alaparkkipaikan vieressä, tien toisella puolella olevalle Päivikkeen pellolle. Kolehdinkantajia  tarvitaan kymmenkunta Heränneen Kansan Lähetysrahaston kautta Suomen Lähetysseuralle kerättävää kolehtia varten. Hekin ovat jo kasassa ja jakavat myös ovilla tulijoille kirkossa veisattavien Siionin virsien sanat.

Suurin helle on tietysti emännillä. Tosin seurojen lopuksi halukkaat saavat onnitella syntymäpäiväsankaria, joka kestänee aikansa, joten  kaikki eivät ole heti yht´ aikaa kahvijonossa. Blogikirjoituksistani koottu oikein koviin kansiin sidottu kirjakin on painettu ja sitä jaetaan sitten yksi perhekuntaa kohden onnittelujonon päätteeksi.

Ei kommentteja: