sunnuntai 8. syyskuuta 2013

SM-maantiejuoksut: Lauri Kiviniemi hopealle

Kankaanpään Urheilijoiden seitsemän veljestä olivat mukana ikäihmisten SM-maantiejuoksuissa Turengissa. Tuliaisina Lauri Kiviniemen hopea ja kilpailupaikalla jaetut 60-vuotiaiden miesten joukkueen pronssimitalit, mutta tarkastuslaskennassa kolmas sija vaihtui nelostilaksi.

Lauri Kiviniemen hopeamitali tuli M70 sarjassa 10 km matkalla ajalla 49.01,3 kireässä kilpailussa, jossa Anssi Joutsenlahti ajallaan 50.36,9 sijoittui kuudenneksi. Osallistujia oli 13. Joukkuemitali jäi saamatta kolmannen juoksijan jäätyä ilmottautumisesta huolimatta pois.

M60 10 km sarjassa olivat KankU:n juoksijat peräkkäisillä sijoilla: Ilpo Iso-Peura 14. ajalla 43.21,9, Reino Penttinen 15. ajalla 44.02,2, Erkki Ylikoski 16. ajalla 46.51,3. Antti Pihlajamäki juoksi ajalla 53.27,8.

Joukkuekisassa voiton vei Leppävirran Urheilijat 1.58.38,3,  toisena KuntoPirkat 2.02.07,5,  kolmantena Sporttiveteranit 2.12.15,9 ja neljäntenä KankU 2.14.15,4.

Olosuhteet olivat erinomaiset, jopa liiankin kesäiset, kun puolimaratonin juoksijoista kaksikin joutui maalissa tiputukseen. Toinen heistä oli KankU:n M55 sarjan Ilkka Vakkuri, jonka oli lopetettava 400 metriä ennen maalia.