keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Aina vaan uutta riittää

Sekä eilen tiistaina että tänään keskiviikkona olen saanut johtaa täysistuntokeskusteluja puhemiehen parituntisen puheenjohdon jälkeen toisen kaksituntisen, istunnon loppuun asti. Istunnot ovat varsin lyhyitä vielä tässä vaiheessa syksyä. Eilen puhutti mm. alkoholiveron korotus. Tänään Pohjoismaiden Neuvoston vuosikertomuksen pohjalta oli hyvä puhua pohjoisen ulottuvuuden tärkeydestä ja meidän erinomaisesta arktisesta osaamisestamme, jonka avulla olisi saatavissa koko Eurooppaakin vaivaavaan taloushiipumiseen uutta piristystä. Kaikkiaan yhdeksän eri ryhmän edustajaa käytti puheenvuoron, pääasiassa neuvoston jäseniä puheenjohtajansa Simo Rundgrenin ollessa vähän niin kuin päällepäsmärinä. Hän muuten oli eilisen nahkiaisillallisenkin kokoonkutsujana ja isäntänä.

Illalla olin isännöimässä toimittajaohjelman iltapalaa. Kyseinen tapahtuma on tutustumassa eduskuntaan neljän päivän ajan. Joka vuosi tänne kutsutaan nelisenkymmentä median edustajaa. Timo Soinikin oli ollut iltapäivällä kertomassa kansainvälisistä asioista ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajana.  Monipuolisen ohjelman avulla toimittajat perehdytetään eduskunnan toimintaan niin johtavien virkamiesten kuin valiokuntien puheenjohtaja-kansanedustajien opastuksella.

Päivään mahtui lisäksi Suomen Reumaliiton seminaari Finlandia-talolla. Siellä puhuttiin suomalaisista ratkaisuista pitkäaikaissairaiden työ- ja toimintakyvyn parantamiseksi otsakkeella Työkyky on investointi! Sosiaaliministeri Paula Risikkokin oli alustajien joukossa kertoen osatyökykyisten työllistämisohjelmasta, johon haetaan parast´aikaa pilotteja ja pilottikuntiakin!

Aamusta aloitettiin heti rakennustoimikunnan kokouksella, jossa keskusteltiin päärakennuksen tulevan peruskorjauksen välipohjien korjausten laajuudesta. Kokouksessa torpattiin päärakennuksen ravintolatilaan suunniteltu muutos astioiden palauttamista varten rakennettavasta liukuhihnatiskistä arvokkaaseen miljööseen täysin sopimattomana.

Eipä tule aika pitkäksi, kun uutta asiaa riittää vaikka millä mitalla, aivan kukkuramitoin!

Ei kommentteja: