lauantai 12. lokakuuta 2013

Torstain satoa

Päivän satoa oli monenlaista, mutta pääasiana oli eduskunnan kyselytunnilla esiin nostettu kehitysministeri Heidi Hautalan osuus valtionyhtiö Arctia Shippingin jäänmurtajiin Greenpeace tekemien hyökkäysten aiheuttamien johdon ensin tekemien rikosilmoitusten peruuttamiseen. Itse hän väittää vain hyväksyneensä virkamiehensä Pekka Timosen ilmoituksen syyttämättä jättämisestä

Jari Lindström sai esittää ensimmäisen kysymyksen: Omistajaohjauksesta vastaaava ministeri Heidi Hautala kiistää antaneensa minkäänlaisia ohjeita siitä, pitäisikö valtion omistaman jäänmurtajayhtiön tehdä rikosilmoitus Greenpeacen aktivistien toimista, kun heidän poistamisekseen jäämurtajien valtauksesta tarvittiin poliisin apua. Kuitenkin ministeri Hautala kertoo käyneensä "hyvin yleistä keskustelua siitä, että olisi syytä edistää pikemminkin vuorovaikutusta ja dialogia näiden osapuolten kesken." Nauttiiko ministeri Hautala edelleen teidän luottamustanne?

Ministeri Hautala itse on parast´aikaa USA:ssa, josta hän pikimiten lentää takaisin Suomeen ja antaa heti tiedotustilaisuuden. Pääministeri Jyrki Katainen viittasi tähän eikä sanonnut juuta eikä jaata, joten huomista ja ministeri Hautalan selvitystä odotetaan.

Aamulla oli heti Tutkijoiden ja kansanedustajien seuran TUTKAKSEN seminaari Suomen energiapolitiikasta - taloutta vai tukiaisia? Ansiokkaiden alustusten joukossa esiin nousivat tietysti pitkäaikaisen ministerin Mauri Pekkarisen ja professori Vesa Kanniaisen puheenvuorot. Kanniainen sanoikin puhuvansa aivan päiväkerhotasoisesti, siksi esitystä olikin helppo seurata.

Oli sitä päivän mittaan kansliatoimikuntakin ja aina värikäs ryhmäkokouskin, joten ei päivä käynyt yksitoikkoiseksi laisinkaan.

Ei kommentteja: