perjantai 8. marraskuuta 2013

Perjantaina kiireen vilkkaa kotia päin

Perjantaipäivä eduskunnassa on aina kiireinen, kun puolen tunnin istunto alkaa kello 13 ja ennen sitä on tehtävä kaikki, jotta heti pääsee lähtemään maakuntaan.

Aamulla eduskuntaryhmässä oli Pakolaisavun edustajia entisen eduskuntakolleegan tyttärestä, Maija Perhosta alkaen. SitteneEduskunnan Kiina-ryhmän kokoukseen, jossa nähtiin tasan 60 vuotta sitten Suomen valtuuskunnan matkasta tehty filmi. Suomihan solmi ensimmäisenä porvarillisen maana Kiinan kanssa kauppasuhteet. Valtuuskunnan johtajana toimi Sylvi Kekkonen ja mukana oli mm. pienviljelijä Matti Järvenpää ja kultamitalivoimistelija Heikki Savolainen. Kiinan matkaa suunnitellaan.

Kantapäävaivoja kokeneena olen ollut monissakin tutkimuksissa mangneettikuvausta myöten. Ortopedi passitti fysioterapeutin pakeille, jossa kävin myös aamupäivällä. Hän ei suinkaan suositellut uutta leikkausta, kuten ei ortopedikaan, vaan antoi kuntoutusohjeita ja pahoitteli, ettei ensimmäisen leikkauksen jälkeen ollut mitään kuntoutusta ja sen vuoksi nilkka on jäänyt normaalia jäykemmäksi, mistä kivut sitten juontavat juurensa.

Vielä ehdin käydä kuulemassa meppiämme Sampo Terhoa, joka kertoi ryhmällemme EU-kuulumisia ja tulevien Eu-vaalien suuntaviivoja ja esitteli myös puolueen tulevaa vaaliohjelmaa.

Vielä ennen täysistuntoa oli varttitunnin puhemiesneuvosto ja sitten istunto ja kotiinlähtö. Kotona odottikin taas trukkilavallinen tänään  ilmestynyttä Perussuomalainen-lehteä. Muutama sata lehteä menikin jo illan mittaan kerrostalojen postiluukkuihin. Vielä riittää askaretta näiden lehtien levittämisessä.

Ei kommentteja: