tiistai 12. marraskuuta 2013

Eduskunnassa riittää vierailijoita

Tänään eduskunnassa on vierailujen päivä. Sain johtaa siksi istuntoa heti alusta, kello 14 ja toivottaa  tervetulleiksi Venäjän duuman nuorten parlamentaarikkojen valtuuskunnan seuraamaan täysistuntoa.

Ennakkoaikataulun mukaan olisi kello 15.15 Namibian tasavallan presidentin seurueineen pitänyt saapua seuraamaan täysistuntoa, mutta vasta 15.45 arvovaltainen seurue presidentti Hifikepunye Pohamban ja puhemies Eero Heinäluoman johdolla saapuivat lehterille. Niinpä sain toivottaa maamme vanhimmalta lähetyskentältä saapuneen seurueen tervetulleeksi seuraamaan eduskunnan täysistuntoa, vaikka paikalla oli enää valitettavan vähän kansanedustajia.

Vielä illalla sain isännöidä eduskuntaan perehtymään tulleen 207. maanpuolustuskurssin iltapalaa. Pääsihteeri Seppo Tiitinen kertoi heille eduskunnan roolista ulko- ja turvaallisuuspoliittisessa päätöksenteossa. Ulkoasiainvaliokunnan ja puolustusvaliokuntien puheenjohtajien Timo Soinin ja Jussi Niinistön piti käyttää valiokuntiensa puolesta puheenvuorot. Aika perussuomalaista väritystä siis, kurssilaisissakin on kaksi perussuomalaista. Mutta kumpikaan puheenjohtaja ei ollut paikalla, ainakin Jussilla oli laillinen este virkamatkalla Ruottinmaalla. Heidän sijallaan alustukset pitivät kansanedustajat Antti Rantakangas ja Johannes Koskinen.


Illallinen sujui leppoisissa merkeissä, ja tilaisuudessa muistettiin 11 maanpuolustuskurssia johtanutta Kim Mattssonia hänen siirryttyään toisiin tehtäviin. Uutena johajana toimii eversti Heikki Välivehmas. Tämä on siis ensimmäinen hänen johtamansa kurssi ja niitä tulee monia lisää, kursseja pidetään vuosittain neljät. Tämä kurssi on sikäli ennätyksellinen, että siinä on naispuolisia osallistujia enemmän kuin koskaan ennen. Sainkin aiheen huomauttaa, että kursseilla näyttää olevan sama  suunta kuin eduskunnassakin, meilläkin on kerta kerralta aina enemmän naiskansanedustajia.


Ei kommentteja: