keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Keisaria juhlitaan

Tänään on Japanin keisarin syntymäpäivä. Suurlähetystössä, Kuusisaarentie 6:ssa juhlittiin suurella joukolla. Liikenne oli koko iltapäivän vastaaoton ajan melkoisen takkuista, kadulla ei liiemmin ole ylimääräistä tilaa. Näin lapsuuden koulukaverin, omaasukua Elorannan Soilen miehineen ja sain onnitella poliisiylijohtaja Mikko Paateroa. Sisäministeri oli vähän hätiköivä viime viikon kannanotoissaan.

Illalla me Satakunnan kansanedustajat olimme vieraina upouudessa Alma-talossa Alvar Aallonkadulla, aivan junaraiteiden vieressä. oleva Alma Median sanomalehtitalo on todella nykyaikainen monessa kerroksessa. Lehtiperheeseen kuuluu Iltalehden ja Kauppalehden lisäksi lukuisia paikallislehtiä ja kaupunkilehtiä sekä maakuntalehtiä, joista suurimpina Aamulehti ja Satakunnan Kansa.

Paikalla olivat keskustelemassa meidän seitsemän kansanedustajan kanssa Satakunnan Kansan entinen ja ja uusi päätoimittaja Petri Hakala, Olli-Pekka Behm ja päätoimittaja Tapio Vallin. Monia maakunnan tärkeitä asioita kosketeltiin ja todettiin meidän kaikkien olevan yhteisellä asialla, niin lehden väen kuin kansanedustajienkin.

Maakunnan tulevaisuus vaalipiiriuudistuksineen on kipeä kysymys. Mitään vaikeutta ei olisi, jos ei nykyhallituksen määräyksestä olisi torpattu edellisen eduskunnan hyväksymää vaalilakiuudistusta, jonka mukaan jokainen ääni olisi ollut samanarvoinen ja kaikki puolueiden äänet olisi laskettu yhteen ja sen mukaisesti jaettu paikat puolueiden välillä ja voimassa olleiden vaalipiiirien äänimäärien suhteessa. Mutta minkä taakseen jättää, sen edestään löytää ja näin Satakunnan vaalipiirilläkin on toden ajat edessäpäin. Perussuomalaiset olivat ainoita uudistuksen kannattajia edelleen tässä eduskunnassa.

Ei kommentteja: