torstai 21. marraskuuta 2013

Olli Rehn kerrankin oikeassa

TV:n lauantaiaamussa komissaari Olli Rehn alitti tuntuvasti riman väittäessään, että kaikki nykyiset ongelmamme ovat perussuomalaisten eduskuntavaalivaalivoiton syytä. Timo Soinikin riemastui ja totesi puheenvuoron olevan selvä tanssiinkutsu. Saapa nähdä, mikä Timon lopullinen ratkaisu onkaan. Hän ei tällä hetkellä enää kielläkään ehdokkuuttaan, mutta jos ei eilen illalla haastattelussa kieltänyt niin ei myöntänytkään ehdokkoonaoloaan EU-vaaleissa?

Siinä mielessä Rehnin puheessa oli totuuden siementä, että perussuomalaisten pelossa tapahtuu monenlaista. Enää ei ainakaan julkisesti uskalleta kannattaa poliittisia virkanimityksiäkään. Peruspalveluministeri Susanna Huovinen sanoo, ettei uuden Terveyden ja Hyvinvointiviraston johtajan tarvitse omistaa demarien jäsenkirjaa, vaikka virka on läänitetty heille. Poliittisista virkanimityksistä vuosikymmenet kiinnipitäneen kepunkin puheenjohtaja teki eilen itseään tykö ja kertoi, ettei puolue pidä kiinni paikastaan KEVAn toimitusjohtajuudessa, jos nykyinen Merja Ailus saa lähtöpassit sumeilemattomien etuisuuksiensa metsätyksen johdosta.

Eiköhön yleinen mielipide ajanut KEVAn puheenjohtajan, kokoomuksen Laura Rädyn vaatimaan Marja Ailuksen eroamista aivan samoin kuin kokoomuksen poliisikansanedustaja Kari Tolvanen vaati illalla poliisiylijohtoa ja huumepoliisijohtoa sopimaan riitaisuutensa ja puhaltamaan yhteen hiileen. Ettei vaan poliisiylijohtajankin pää olisi pian vadilla, kun huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio on vangittuna lahjusepäilyistä huumepäällikköjen kanssa.

Kyllä vaan perussuomalaisten pelko laittaa yhden jos toisenkin ajattelemaan kansan kaikivaltiaan reaktioita, jos ei väärinkäytöksiin reakoida tarpeeksi ankarasti.

Ei kommentteja: