perjantai 15. marraskuuta 2013

Onko opin sauna autuas aina

Eilen käytiin keskustelua Hyvästä oppimisesta. Siinä onkin tehtävää, kun hallituksen esityksen mukaisesti vähennetään lukiokolutusta, ammatillista peruskoulutuksta, ammattikorkeakoulutuksen ja jopa perusopetuksen rahoitusta. Samanaikaisesti valiokunnasta tullut, kaksi vastalausetta sisältävä mietintö vahvistaa asian.  Myös teattereiden, orkestereiden ja museoiden  määrärahoja nipistetetään. Kaiken kaikkiaan esityksellä on 54 miljoonan euron vaikutus! Oppositiopuolueilta - tietenkin - on vastalauseet. Opetusministeri Krista Kiuru joutui  keskustelussa kertomaan, miten juuri julkistetun tutkimuksen mukaisesti peruskoululaisten oppimistulokset ovat romahtaneet, vaikka jokin aika sitten paistateltiin Pisa-tutkimuksen paisteessa. Mitä onkaan odotettavissa säästötalkoidenkin tuomana edessäpäin?

Sain muuten kolmena peräkkäisenä iltana olla päättämässä täysistuntoa, eilen puhetta riitti kello 20 asti. Puheenvuorot tulevat joulua kohden vain lisääntymään budjettilakien ja lopulta koko budjetin tullessa käsittelyyn ja puhuttaviksi.

Tänään saatiin vaihteeksi iloisempiakin uutisia, kun yöllä kello kolmen jälkeen Finnairin sopimusosapuolet pääsivät sopimukseen, jonka ammattiliitot hyväksyivät aamupäivällä. Kuitenkin jo 77 lentoa ehdittiin perua. Mutta hyvä näin, että pääsimme vähemmillä vahingoilla - kuiteskin.

Ei kommentteja: