perjantai 13. joulukuuta 2013

Monena ollaan eduskunnassa

Monenlaista hauskaakin voi kuulla eduskunnassa. Eilenkin yksi poliisiedustaja sanoi aloitettaan valiokuntaan lähetettäessään: "Ensikertalainen rikoksentekijänä voi olla myös tällainen vanha äijä, jollainen minä olen." Aloite koski rikoslain muuttamista siltä osin, että rikostuomio ei vanhenisi kolmessa vuodessa, jolloin nykylain mukaan rangaistava on taas uusi rikoksentekijä eikä vanha tuomio vaikuta rangaistuksen kestoon, vaan häntä kohdellaan uutena rikoksentekijänä, jolloin vankeusaika automaattisesti puolittuu. Nuorella rikoksentekijällä vankeusaika lyhenee kolmannekseen. Puhuja vertasi itsensä ikäisiä nuoriin siinä mielessä, että ensimmäisen rikoksen tekijä ei aina välttämättä ole nuori.

Muutenkin eilinen päivä eduskunnassa oli värikäs, kun tosiaan aloitimme valtiosalissa yhteisesti lauletuilla joululauluilla, ihmettelimme Jussi Niinistön ja Timo Soininkin suulla kyselytunnilla Fortumin sähköverkkojen myymistä ulkomaille ja ilta päättyi vielä bileisiin. Kokoomus, demarit ja perussuomalaiset järjestivät ryhmähuoneissaan pikkujoulut, joskaan ei niin railakkaita kuin vuosi sitten, jolloin demariryhmässä oli tanssiakin. Nyt siellä vain soi valtavaa meteliä pitänyt musa, muissa ryhmissä musiikki oli hiljaisemmalla.

Perussuomalaisten ryhmähuoneessa kuulimme eduskunnan Pavarottin eli Jari Myllykosken laulavan, kuten vuosi sittenkin. Nyt hän esitti aarian yleisön kauneimmalle naiselle. Syötävää ja juotavaa riitti joulugögeistä alkaen, kuten asiaan kuuluu.

Venäjän Federaation pääsihteerin Alexander Y. Rumyantsevin kutsua piti tietysti myös noudattaa ja kävinkin Tehtaankadulla pikkujouluvastaanotolla. Tänään menemme varapuhemies Pekka Ravin kanssa kirjoitamaan nimemme Nelson Mandelan surunvalittelukirjaan Etelä-Afrikan lähetystöön.

Tänään oli eduskunnassa myös Lappi-kerhon perinteinen riisipuuro- ja glögiaamiainen, tarjoajana vuorostaan Kemijärven kaupunki, jossa pitkästä aikaa menee paremmin, mutta toiveita silti riittää.

Ei kommentteja: