perjantai 10. tammikuuta 2014

Ei tällä eikä ensi kaudellakaan

Viime kesä jäi väliin ilman soutamista. Tänään korjasin tämän puutteen ainakin tältä vuodelta soutamalla mökkijärven Majajärven ympäri iltahämärissä. Parissa kohtaa ajoin jäihin, kun jäätä ei erottanut tyynestä vedenpinnasta. Melko vapaa jäistä järvi kuitenkin oli, ehkä viimeistä päivää, koska huomenna perjantaina on luvattu pakastumista ja vesi ei paljoa tarvitse jäätyäkseen uudelleen.

Suomen kansan arvoituksissa on monia eri kysymysvaihtoehtoja aina samaan vastaukseen: "Soutaja ja vene." Kannettava huokaa, mutta kantaja ei tunnekaan. Ennen riippi väsyy, ennenkuin riipin kantaja. Mies menee mukuttaa; jälkeensä katsoo, mutt´ ei taaksensa.

Tämä tällaisena syrjähyppynä, kun päivän lehdessä taas kerran kerrottiin hallituksen kokeilemasta uudesta, suurten kuntien ympäryskuntien pakkoliitoshankkeesta, jota kuntaministeri Henna  Virkkunen ajaa jääräpäisellä sitkeydellä.

Kuntaliiton varatoimitusjohtaja - samaan aikaan 80-luvulla kanssani eduskunnassa ollut - Timo Kietäväinen kommentoi kuitenkin aivan oikein, ettei tällä vaalikaudella ehditä tehdä yhtäkään pakkoliitosta siitäkään huolimatta, vaikka hallitus saisi pakkopykälän voimaan. Ja tähän tekee mieli lisätä, ettei pakkoliitoksia synny seuraavallakaan vaalikaudella, siksi suuria muutoksia ensi vaaleissa tapahtuu puolueiden välisissä voimasuhteissa. Näin ollen myös hallituskoostumukseen tulee remonttia oikein olan takkaa!

Ei kommentteja: