keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Satakunnan teollisuusvisiosta

Tämä aika näyttää olevan luvattua seminaariaikaa: hallitus pitää seminaareja, demarit ovat seminaareissa, kaikki istuvat seminaareissa. Niin täällä Satakunnassakin, ei täällä olla Pekkaa pahempia.

Rambollin työstämä aineisto Satakunnan teollisuusvisiosta 2020 julkistettiin Porissa otsikolla "Kilpailukykyä uusiutumalla yli rajojen". Työn kustansivat Rauman ja Porin kauppakamarit sekä Satakuntaliitto. Seuraavana päivänä oli seitsemän pohjoissatakuntalaisen kunnan seminaari "Elinvoimainen Pohjois-Satakunta tulevaisuudessa". Kuntarakennelain tiimoilta tehtävän selvitystyön alkajaisiksi pidetyssä seminaarissa ei voinut Porin visioinnissa olla huomaamatta, ettei puhuttu sanaakaan pohjoisesta osasta Satakuntaa. Onko se jo punnittu ja köykäiseksi havaittu!

Satakunnan kilpailukykyisiä, nykyisiä ja uusia yrityksiä lueteltaessa listalta löytyy Olkiluoto 3 ja 4 sekä lisäksi kaksi yritysrypästä sekä Raumalta että Porista ja yksi Harjavallasta. Näinkö koko Satakuntaa kehitetään?

Visioesityksessä tuodaan näkyville Satakunnan monia kilpailukykyä ylläpitäviä asioita, kuten merellinen sijainti ja sen myötä kansainvälistyminen, monipuolinen osaamisympäristö sekä teollisuuden tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta.

Erikseen käsitellään alueen päättäjiä, mediaa, oppilaitoksia, sijoituspaikkaa hakevia yrityksiä, virkamiehiä sekä nuorisoa ja työnhakijoita.

Toivotaan että teollisuusvisio poikisi jotain vastaavaa, mitä lopuksi videolta saimme kuulla Peter Vesterbackan kertomuksesta Rovion maailmanlaajuisesta pelibisneksestä. Uusia juttuja on mahdollista tehdä missä vain, ja uskon niin, että myös Pohjois-Satakunnassakin!

Ei kommentteja: