sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Kankaanpään seurakuntakeskus

Jo parin vuoden ajan Kankaanpään seurakuntakeskus on seisonut toimettomana saatuaan käyttökiellon huoneilmaepäpuhtauksien eli kosteusvaurioiden johdosta. Museovirasto on asettanut kuitenkin purkukiellon tälle kuuluisien arkkitehtien Heikki ja Kaija Sirenin luomukselle pitäen sitä suojelukohteena, vaikka me paikkakuntalaiset emme sitä ymmärrä. Mitä suojeltavaa on 1970-luvun alussa valmistuneessa talossa, joka näin nopeasti on tullut käyttökelvottomaksi.

Talon tontti on mitä arvokkain keskeisellä paikalla Kankaanpään ydinkeskustassa. Yhteistyöhankkeita onkin myös kaupungin kanssa, jonka kaavoitusohjelman kärkipäässä on vierekkäisten tonttien, seurakuntakeskuksen ja linja-autoaseman uudelleen kaavoitus. Tämä voisi mahdollistaa vaikka mitä yhteiselle suurelle ja vapautuvalle tontille, sillä myös linja-autoasemalla on kosteusongelmia.

Tänään kirkkoneuvostossa edettiin lähettämällä rakennusliikkeille ostotarjous seurakuntakeskuksesta sitoumuksella, että mahdollinen ostaja korjaa seurakuntatalon hyväksyttävään kuntoon, jolloin seurakunta on valmis vuokraamaan tilat pitkäaikaisella vuokrasopimuksella.

Myyntipäätös tehdään kokonaistaloudellisin perustein, jolloin huomioidaan tarjoushinta, korjauksen toteutustapa, tuloksellisuus, tilojen varustaminen ja vuokra. Kuitenkin pidätetään oikeus hylätä kaikki tarjoukset.

Ainakin tämän kilpailutuksen jälkeen pitäisi myös museovirastolta löytyä purkulupa, jos ei kelvollisia tarjouksia löydy. Kuka sitä paitsi takaa, että tilat saadaan korjaamallakaan hyväksyttävään kuntoon. Kokemukset ovat varoittavia. Kosteusvaurioita ei niin vaan ole saatu korjattua, kun lisäksi kastunut betoni erittää myrkkyjä.

Ei kommentteja: