lauantai 8. helmikuuta 2014

Lauantaipäivää

Lauantaipäivä sisälsi olympialaisia, yleisurheilun hallimaaottelua, yhteisvastuukeräystä marketin ovella ja kaksi veteraanien onnittelukäynti;, yhdeksänkymppinen ja 91-vuotias täyttivät tänään vuosia. Vesisadetta ja liukkautta varsinkin sivuteillä, siksi ei lenkkikään maistunut. Ei varsinkaan hiihtolenkki, vaikka eilen illalla vielä oli lentokeli liikuntakeskuksen kuntoladulla Hesasta kotiin tultua.

Kyllä täytyy kiittää ylivoimaisen enemmistön mitä myönteisimpää suhtautumista Yhteisvastuukeräykseen kaupan ovella. Sain jutella monen tutun kanssa, vaihtaa tervehdyksiä ja rahaa kilahti lippaaseen, myös kahisevaa setelirahaa. Kaksituntinen keräysvuoro ei käynyt lainkaan pitkäksi. Sain tavata myös entisiä kankaanpääläisiä, jopa paluumuuttajia. Kanta- eli perus-kankaanpääläisenä minulla on se etulyöntiasema, että tunnen pitkältä ajalta paikkakuntalaisia, nuorempi polvi vaan rupeaa olemaan vieraampaa. Varmasti heitäkin tuntisi, kun kuulisi taustoja ja sukujuuria.

Oli vähän sama tunto kuin kesällä torilla, jossa myös saa nähdä paljon tuttuja, joita muuten ei juuri tulisi tavattua. Meidän ihmisten välinen vuorovaikutus on kaikella tavalla tärkeää. Tavataan ihmisiä ja ainakin tevehditään. Hymyilläkin voi, niin päivä tuntuu paremmalta.

Ei kommentteja: