torstai 13. helmikuuta 2014

Tasapuolista kyselytunnilla

Tänään yli puolet ajasta käytettiin mitä ajankohtaisimpaan kysymykseen, josta viime päivinä on puhuttu monella suulla monenlaisia mielipiteistä. Perussuomalaisten uusi ryhmänjohtaja puuttui pääministerin asettaman Hetermäen ryhmän raporttiin finanssipoliittisista valinnoista ja talouden sopeuttamisesta. Mitä mieltä hallitus on, sopeutetaanko julkisuuteen tullutta 3 miljardin pakettia tämän hallituksen aikana vai jaksotetaanko sitä useammalle vuodelle. Hallituksen piirissäkin on ollut monenlaista ilmoo asian tiimoilta.

Pääministeri on myös näissä merkeissä kutsunut oppositiota neuvonpitoon. Valtionvarainministeri Urpilaisen mielestä perussuomalaisten vastaukset neuvottelusta olivat myönteiset päinvastoin kuin keskustan. Brysselistä tavoitettu pääministeri sen sijaan kyselytunnin keskusteluista tietämättömänä tiuskasi, että jos Soini ei ole valmis neuvottelupöytään, niin ei sille sitten mitään mahda.

Pääministerin poissaollessa valtiovarainministeri Jutta Urpilainen oli melkoisessa helteessä joutuen vastaamaan opposition kysymyksiin peräti 16 kertaa. Perussuomalaiset saivat kysyä 7 ja keskusta 6 kertaa. Kyselytuntihan on nimenomaan tarkoitettu opposition esiintymisareenaksi. Kokoomuksella oli 4 ja sosialidemokraateilla 3 kysymystä, rkp, vasenmistoliitto, vihreät ja kd saivat tyytyä kukin yhteen kysymykseen. Oppositio 13, hallitus 11 kysymystä.

Toisissa kysymyksissä pääsivät muutkin ministerit vastaamaan, neljään vastaukseen pääsi Paula Risikko, kahteen Krista Kiuru ja yhteen Arhinmäki, Koskinen, Stubb ja Viitanen.

Kyselytunnit ovat hyvin suosittuja suoran televisioinnin johdosta ja niillä on 200.000 - 300.00 katsojaa joka viikko.

Ei kommentteja: