tiistai 11. helmikuuta 2014

Vilskettä ja vipinää

Maanantaista lähtien on ollut taas vipinäviikon alkua.

Yle Satakunnan Maakuntaparlamenttiin Poriin oli kutsuttu kansanedustajia. Vajaassa puolessa tunnissa ei juuri puusta pitkään päästy. Valtionosuusuudistus puhutti, koska se kohtelee miinusmerkkisesti kaikkiakin Satakunnan kuntia. Asia on tosin vasta valmisteilla. Lisäksi on huomioitava jo nykyinen valtiovallan suunta valtionosuuksien vähentämistendensseineen. Kuntien tilanne ei ole kehuttava.

Päivällä oli Kankaanpään seudun Sotainvalidit ry:n vuosikokous, jossa totesimme, että paikalla oli kyllä meitä muita jäseniä, mutta sotainvalideja edusti vain Toivo Lautaoja. Kolme johtokunnan sotainvalidijäsentä on ainakin parhaillaan sairaalassa. Mutta toimintaa jatkamme yhä, veljiä ja sisaria ei jätetä!

Illalla oli kirkkoneuvosto, josta jo edellisissä blogikirjoitukissani mainitsin. Siellä tapasimme ensi kertaa vasta valitun taloudenhoitajankin.

Tiistaina oli 112, eli eduskunnassa sai tutustua 11.2. talon kriisien hallintaan valmistautumiseeen ja perehtyä netin välityksellä esimerkiksi tulipalon nopeaan etenemiseen omakotitalossa. Saimme opetusta myös ensiavun antamisesta.

Koko oppositio jätti myös näiden päivien ensimmäisen välikysymyksen hallituksen kuntapolitiikasta.

Täysistunnossa oli valiokuntaan lähettämiskeskustelussa 84 puheenvuorolla hallituksen 349 sivun esitys uudeksi ympäristölaiksi. Erityisesti tulkinta laissa olevasta luontoarvojen maininnasta herätti intohimoja varsinkin turvesoiden käyttöönoton yhteydessä. Niinpä Rkp:n Mats Nylund epäili tämän 13 §.n tulkinnan tulevan johtamaan virkamiesvaltaan ja pitkiin oikeusprosesseihin. Sain olla johtamassa keskustelua loppuosaa parin tunnin ajan.

Huvittavana asiana voi mainita, että vielä puhemiesneuvostossa päätettiin esittää Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunnan vaalia, mutta onneksi istunnon aluksi pääsihteeri Seppo Tiitinen vielä lukaisi läpi nimiluettelon. Siellä oli varajäsenenä vanhasta muistista Astrid Thors, joka ei enää ole kansanedustajana. Näin asia voitiin vielä vetää pois käsittelystä ja asia päätettiin vasta seuraavssa istunnossa, koska valtuuskunnan jäsenten on oltava kansanedustajia.

Ei kommentteja: