keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Istuntoasiaa

Pentti Oinosen tekemää ja Ville Vähämäen kannattamaa ponsilausumaa hallituksen vuosikertomuksen yhteydessä puolsi 31 henkilöä eduskunnassa: Eduskunta edellyttää, että hallitus ottaa huomioon oikeuskansleri Jaakko Jonkan antaman huomautuksen tutkimushankkeiden kilpailutusten osalta. Lisäksi eduskunta edellyttää, että hallitus ottaa asianmukaisesti huomioon tämän mietinnön liitteinä oleviin lausuntoihin sisältyvät eduskunnan aikaisempia lausumia koskevat huomautukset ja muita seikkoja koskevat lausumat, jotka kohdistuvat hallitukseen. Lausuma viittasi ns. Himas-jupakkaan.

Istunnon alusta ja niin muodoin myös äänestyksestä myöhästyivät suuren valiokunnan jäsenet, jotka olivat vielä istunnossaan pikkuparlamentissa istunnon alkusummerin soidessa. Sieltä on melkoinen matka täysistuntosaliin. Kuitenkin sääntö on, ettei valiokuntaa voi olla samanaikaisesti valiokunnan kanssa. Nyt tämä pelisääntö klikkasi!

Istunnon pääaiheena oli kahden ja puolen tunnin ajan ajankohtaiskeskustelu liikunnan ja urheilun edistämisestä. Lähes 60 puheenvuoroa käytettiin, kun valotettiin kaikilta mahdollisilta puolilta liikunnan ja urheilun suurta merkitystä koko elänikäiselle hyvinvoinnillemme, jopa neuvolatoiminnasta lähtien mummuun ja vaariin asti. Yhtäkään poikkipuolista sanaa ei löytynyt vastustamaan, liikuttavan yksimielisiä oli koko sali, hyvä näin. Olisi vaan tehnyt mieli kysäistä, kuinka moni on itse henkilökohtaisesti liikkunut tänään. Itse onnekseni sain kiertää taas kerran koko Seurasaaren. Olkaamme myös sanan tekijöitä, ei vain pelkkiä puhujia.

Illalla kokoontui yksi eduskunnan suurimmista puolueista eli Rautateidenystävät VR:n toimitusjohtajan Mikael Aron kutsumana. Yhtiöllä on menossa suuret investoinnit, 2 miljardin edestä uusitaan kalustoa, sähkö- ja dieselvetureita sekä ollaan hankkimassa kaksikerroksisia makuu-, ohjaus- ja ravintolavaunuja. Sinisiä vaunuja korjataan ja Ouluun valmistuu monta sataa metriä pitkä, ensimmäinen Pohjois-Suomen varikko  ja lähiliikennekalustoakin ollaan uusimassa. VR:llä on siis täysi hönkä päällä ja se on hyvä.

Ei kommentteja: