keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Keskiviikkopäivän satoa

Kohta tulee vieraaksemme 25 Honkajoen lukion yhteiskuntaopin ryhmäläistä vieraaksemme. Tervetuloa!
 

- - - - -

Tarjosimme koululaisille kahvit ryhmähuoneessa, keskustelimme ja näytimme taloa. Myöhästyin puhemiesneuvostosta, joka oli ollut tosi lyhyt. Eikä istuntokaan pitkittynyt, vaan päättyi jo vähän reilun parin tunnin jälkeen.






Ari Pitkäranta
Sillä yhteiskoulussa luotiin omakin tiedon ja sivistyksen perusta, rehtoreina olivat Jouko Nurminen ja Paavo Kahma, erinomainen sulkapalloilija.



Anssi Joutsenlahti
Molemmat sekä Jouko Nurminen että Paavo Kahma tulivat Kankaanpään Yhteislyseosta, Paavo oli erinomainen voimistelunopettajani antaen sekä urheilusta että voimistelusta kympit - ja ihan ansiosta. Jouko opetti keskikoulussa, kun olin jo lukiossa.


- - - - -
 
Toimin muuten yhden lukuvuoden Honkajoen lukion uskonnon ja psykologian opettajana ja arvostelin myös ylioppilaskirjoitusten vastaukset.



Ammatillisesta koulutuksesta ja ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetun lain muuttamisesta, jota opetusministeri Krista Kiuru luonnehti jopa yhtä perustavaa laatua olevaksi kuin aikaisempi koululain muutos, käytettiin yli 20 puheenvuoroa, joista lähes puolet oli perussuomalaisten. Samoin olimme aktiivisia keskustelussa uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähkön tuotantotuestakin, joka puolestaan koskee merituulisähkön tukea.

Nyt antavat puheenaihetta spekulaatiot vapautuneiden ministeripaikkojen täyttämisestä. Arvailuja on myös siitä, voitaisiinko tehtävät yhdistää nykyisille ministereille, jolloin paikkoja ei tarvitsisi lainkaan täydentää. Mutta kun paikat jaettaneen kahden suurimman hallituspuolueen kesken, hinku ministeriksi lienee niin suuri, että todennäköisesti uudet ministerit nimetään ensi viikon presidentin esittelyssä!




Päivä lähti muuten liikkeelle Timo Soinin ja Juha Sipilän TV-haastattelulla ja Timon radion ykkösaamun haastattelulla yhdessä Osmo Soininvaaran kanssa. Vielä ehdin käydä kuntosalilla ja sieltä ruotsin kielen tunnille. 


Ei kommentteja: