tiistai 25. maaliskuuta 2014

Päivän puheita liikunnasta ja muusta

Täysistunto päättyi tänään aikaisin eli jo kello 17.10, joista viimeiset 20 minuuttia oli johtamassa puhetta.




Mennessäni saunaan ennen lenkkiä näin erään ministerin ja kehaisin, että nyt on hyvä aika ja ilma painua lenkille. Hän kertoi tehneensä lenkin jo aamupäivällä, tosin ministeriön juoksumatolla.





Toisen ministerin näin odottamassa hissiä ja totesin hänelle, että rappujakin kannattaa käyttää. Hän vastasi, että ihan hyvä neuvo, mutta huomasin itsekin hänellä olleen raskaan salkun, ja ministerikin totesi, että juuri laukun takia hän nyt turvautui hissiin. Itse pyrin täällä eduskunnassa kulkemaan lähes yksinomaan rappuja pitkin, ylös sekä alas.



Keskustelin erään hallituspuolueen kansanedustajan kanssa kehysriihen ollessa parhaillaan koolla. Sanoin, että nyt on käsillä kriittiset ajat, johon hän vastasi, että neuvotteluihin pitäisi varmaan saada mukaan  keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä, koska hän ratkaisee kaikki ongelmat.



Saunassa taas ollessani eräs kansanedustaja kertoi kahden saman puolueen  ehdokkaan puhekierroksesta, jossa he joutuivat esittämään toisistaan hyviä puolia. Toinen istuva kansanedustaja kehui toista sanomalla, että tämä on toiminut erittäin hyvin varakansanedustajana ja toivoi hänen jatkavan hyvää työtänsä "samassa tehtävässä vaalien jälkeenkin".



Puhemiesneuvoston jälkeen puhemies Eero Heinäluoma lupasi kutsua kaikki hiihtojoukkueen osallistujat mitalikahveille puhemiehen edustustilaan viimevuotiseen tapaan kuultuaan hiihtojoukkueemme mainiosta menestyksestä Vuokatin pohjoismaisissa parlamenttihiihdoissa! Heureka!



Vesa-Matti Saarakkala keräsi nimiä aloitteeseensa suvivirren säilyttämiseksi koulujemme kevätjuhlissa. Suvivirren ja muun uskonnollisen ohjelman asemaa ollaan taas siirtämässä syrjään. Käsittämätöntä tämä pienen vähemmistön nouseminen sitä suurta enemmistöä vastaan, jotka pitävät suomalaisten niin kristillisten kuin isämaallistenkin perinteiden vaalimista arvokkaana.



Vasemmistoliiton ilmoitettiin juuri saaneen kenkää maamme hallituksesta, koska eivät ole hyväksymässä kehysriihen ratkaisuja. Lähestyvät vaalit pelottavat!

Ei kommentteja: