perjantai 11. huhtikuuta 2014

Ennätysmäärä hallituksen kaatajia

Epäluottamuslause-esitys tämän päivän istunnossa:

"Eduskunta katsoo, että hallituksen pirstaleinen perhepolitiikka ei ole onnistunut parantamaan perheiden hyvinvointia. Toistuva lapsilisien leikkaaminen on omiaan heikentämään erityisesti pienipalkkaisten lapsiperheiden asemaa. Kotihoidon tuen puolittaminen vanhempien kesken puolestaan hankaloittaa perheen ja työn yhdistämistä sekä lisää valtion ja kuntien velkaantumista. Kuntien valtionosuuksien leikkaukset heikentävät kuntien mahdollisuuksia tarjota lapsiperheille laadukkaita palveluita. Edellä esitetyin perustein eduskunta toteaa, että hallitus ei nauti eduskunnan luottamusta."

Äänin 92-80, poissa 27, hallitus sai jatkoajan. Meistä perussuomalaisista poissa oli 4, samoin muusta oppositiosta 4. Vaikka kaikki opposition edustajat olisivat äänestämässä, kokoon saataisiin 88, sekään siis ei olisi riittänyt. Joka tapauksessa nyt käytiin tämän eduskuntakauden tiukin äänestys, minkä tietysti aiheutti vasemmistoliiton siirtyminen pois hallituksen riveistä.
Päivän juhlahetki vietettiin heti aamulla, kun eduskunnan puhemies tarjosi meille Pohjoismaiden parlamenttien parhaana hiihtojoukkueena viimevuotiseen tapaan mitalikahvit puhemiehen edustustilassa. Saimme lähes parikymmentä mitalia Sotkamon Vuokatin parlamenttihiihdoissa. Viime vuonna hiihdimme Åressa Ruotsissa ja ensi talvena Norjan Trondheimin lähellä.

Ei kommentteja: