maanantai 7. huhtikuuta 2014

Eteenpäin elävän mieli

Aamulla klo 6.45 linja-autolla Manseen, sieltä 9.00 junalla Hesaan. Eduskunnassa vastaanotamme heti aamupäivällä Sveitsin liittotasavallan presidentin. Sitten onkin koko viikko kovaa tohinaa huipentuen torstain kyselytunnin jälkeiseen välikysymyskeskusteluun perhepolitiikasta ja lapsilisien leikkauksesta. Perjantaina on vuorossa taas kotiinlähtö, mutta heti aamulla puhemies tarjoaa eduskunnan menestyksekkäälle hiihtojoukkueelle mitaliamukahvit.

Hiljainen viikko on nimensä mukaisesti hiljainen eduskuntatyöstäkin eli istuntovapaa viikko. Kyllä sillekin silti löytyy tehtäviä. Heti maanantaina olen avaamassa Suomen Turus valtiopäivien 150-vuotisjuhlatilaisuuden. Jari Myllykosken kanssa tarjoilemme soppatykillisen Kankaanpään toripäivillä ja meppiehdokkaat Laura Huhtasaari (PS) ja Erno Välimäki (Vas) esittäytyvät samalla. Pääsiäisenä olen kahdessa messussa saarnamiehenä. Neljänä peräkkäisenä lauantaina on tiedossa hautaan siunaaminenkin. Muitakin töitä kyllä riittää ns. lomaviikolle.

Näin kaikki taas jatkuu siitä huolimatta, että koko kuluneen viikonlopun oli vaikea tehdä mitään, kun olin flunssassa. Jouduin peruuttamaan yhden puhekeikan Israelin Ystävien paikkallisyhdistyksen vuosijuhlaan Mikkeliin. Flunssa vie voimia ja paranee aikanaan, lääkitsee sitä tai on lääkitsemättä. Ei kyllä itselläni ole usein ollut tällaistakaan. Viikolla jo kävin lääkärissä ja hän poltti sieraimessani verisuonia, jotka tahtoivat tiputella nenästä verta liian useasti.

Ei kommentteja: