sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Rampa ankka

Suomen hallitus on kuin rampa ankka; pääministeri Katainen luopuu puolueensa puheenjohtajuudesta kesän alussa pidettävässä puoluekokouksessa ja siten myös pääministerin paikasta. Toisen johtavan hallituspuolueen puheenjohtaja käy tiukkaa kamppailua puheenjohtajuudestaan ja on ilmoittanut mahdollisen häviönsä jälkeen luovuttavansa myös valtiovarainministerin paikkansa. En tosin usko enkä myöskään toivo hänen tappiotaan.

Kaksi Kataisen puoluetoveria on pyrkimässä EU-mepeiksi. Vasemmistoliitto jätti hallituksen, eikä sitä sinne varmaan moni kaipaakaan. Vihreiden hallituksessa jatkaminen on vaikeaa, jos Fennovoiman ydinvoimala tulee hallitukseen ja eduskuntaan uudelleen päätettäväksi.

Mikä muu pitää viisikkoa koossa kuin vaalien pelko? Oikeastaan minkään hallituspuolueen kannatusluvut eivät ole ainakaan parantuneet edellisistä eduskuntavaalilukemista. Teot ovat myös jääneet vähäisiksi suurista elkeistä huolimatta. Opposition tuella muodostettu SoTe-uudistus on vielä sisältöä vailla. Kuntauudistus on rapautunut. Työpaikat eivät ole lupauksista huolimatta lisääntyneet, vaan korkeat työttömyysluvut ovat jatkuvasti kasvusuunnassa. Kehysriihipäätökset ovat talouden tasapainottamiseksi ja valkaantumisen taittamiseksi riittämättömiä. EU:n hulttiomaiden tukipaketeille ei ole saatu rajoituksia. Rauhan vankkumattomuuskaan maamme rajoilla ei ole enää kirkossa kuulutettu, valitettavasti!

Voisikin suoraan kysyä, missä ovat hallituksen teot ja onnistumiset. Taitaisi vastaus jäädä yhtä lyhyeksi kuin saksalaisten huumorikirjat tai venäläisten rauhanteot.

Ei kommentteja: