maanantai 28. huhtikuuta 2014

Jämillä

Kansanedustajien kuukausipalaveri pidettiin Jämin Yritysforumissa Jämijärvellä. Paikalla oli neljä kansanedustajaa kuuntelemassa arkkitehti Ilmari Mattilan erinomaisen valaisevaa esitystä Jämin nyky- ja kehitysnäkymistä. Paljon on tehty ja paljon on edelleen tehtävissä ja suunnitelmissa Jämin matkailumaan eteenpäinviemiseksi.

Kunnan terveisinä oli - tietysti - tiestön parantaminen. Yhteys valtatie 3:lle Ikaalisiin olisi parantamisen ja leventämisen tarpeessa. Keskustasta Jämille tarvittaisiin turvallisuutta lisäämäämään kevyenliikenteen väylä, jota voisivat käyttää myös esimerkiksi rullasuksilla hiihtäjät. Yhteys Jämiltä Jyllin kautta Ikaalisten tielle pitäisi saada päällystetyksi, ja olen itsekin tehnyt siitä raha-asia-aloitteita. Jämillä käy vuosittain noin 150.000 matkailijaa eri tapahtumissa, näin teidenkin pitäisi olla liikennöitävissä turvallisesti.

Jämin esittelyn innoittamalla palasin iltapäivällä takaisin tekemään juoksulenkin vanhoilla tutuilla lenkkipoluilla. Jämin harjujen männikkökankaista eivät maastot enää parane. Liikkuminen kauniin luonnon rauhassa on suositeltavaa kenelle tahansa. Siellä lepää niin henki kuin ruumiskin. Terve menoa!

Muuten onkin melkoisen kova viikovaihde taas takana. Perjantaina roskien keruuta, ja tänään Seppo on saanut meidän 21 kilometrin urakkamme valmiiksi, hienoa, olemme melkoisesti etuajassa.

Lauantaina olin siis hautauksessa ja muistotilaisuudessa. Kankaanpäässä pidettiin perussuomalaisten piirikokokous, johon vielä ehdin, en tosin aamupäivän toritapahtumaan makkaratarjoiluineen, jossa mukana olivat meppiehdokkaat Laura Huhtasaari ja Maria Tolppanen. Loppupäiväksi riitti uuden Perussuomalainen-lehden jakelua kerrostaloissa. Sitä urakkaa jäi vähän myös pyhäksi, jolloin olin lisäksi Veteraanipäivän juhlassa ja vuosi sitten pois nukkuneen Seppo Koivusalon muistotilaisuudessa Pilkkumissa. Tänään olin ennen Jämin reissua aamuvarhaisella Aimon hieronnassa, iltapäivällä lenkin lomassa vielä otin viimeiset aurakepit Jämin tien alusta Mertiörantaan asti ja jaoin Perussuomalainen-lehteäkin, vaikka taas kerran se loppui kesken, koska täytyi jättää vapuksi Simon Elon toritapahtumaakin varten satakunta lehteä kaiken varalta. Ihan joka savuun Kankaanpäässäkään lehtijakomme ei yllä.

Ei kommentteja: