tiistai 29. huhtikuuta 2014

Vapun aatonaattona

Pääsihteeri Seppo Tiitinen kertoi Suomen eduskunnan saaneen toiminnan tehokkuutta mitattaessa hopeatilan heti Singaporen jälkeen. Emme siis ihan tyhjänpanttina ole täällä eduskuntatalolla. Sillä lailla sanois Tarvajärvi, joka itsekin oli kauden kansanedustajana, vv. 1970-71. Kekkonen hajotti silloin eduskunnan saadakseen tuen jatkokautensa poikkeuslaille, mutta v. 1972 SMP sai samat 18 edustajaa kuin edellisessäkin eduskunnassa. Silloin ei auttanut muu kuin ostaa 13 seteliselkärankaista poikkeuslain taakse puoluetukilakia muuttamalla ja SMP:hen jäi vain 5 eli Veikko ja Pekka Vennamo, J.Juhani Kortesalmi, Mikko Vainio ja Rainer Lemström.

Vapunalusaika täällä eduskunnassa on hiljaiseloa. Istuntokaan ei kestänyt kuin vähän yli 3 tuntia, josta johdin loppuosasta vajaan tunnin. Kävin lenkillä keskuspuistossa Haagan-Pasilan kohdilla kääntymässä ja menin saunaan, ja sielläkään ei enää ollut ketään muuta noin klo 19.15, vaikka sauna sulkeutuu istuntopäivinä klo 20.

Huominen istunto tulee olemaan tosi lyhyt. Kustantamalleni tutustumismatkalle saapuu 50 kankaanpääläistä ja huittislaista, jotka näkevät sen todellisen eduskunnan arkipäivän. Yleensä kutsuttuni ovat täällä torstaisin seuraamassa kyselytuntia, jonka ajan edustajat istuvat kiinteästi paikoillaan istunnon televisioinnin vuoksi. Huomisessa istunnossa voi ennustaa 10-15 minuutin päässä istunnon alkamisesta olevan paikalla enää tosi vähän edustajia. Kaikilla on kiire kotiin vapunviettoon!

Ei kommentteja: