sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Kaatuneiden muistopäivä

Kaatuneiden muistopäivän kunnianosoituksessa Kankaanpään sankarihaudoilla olin mukana uljaassa lippurivistössö, jossa liuhuivat tuulessa veteraanijärjestöjen ja maanpuolustusjärjestöjen liput Suomen siniristilipun ollessa ensimmäisenä.

Mukana oli vielä ainakin seitsemän veteraania, joista kuusi yli yhdeksänkymppistä. Vanhimpana aina yhtä suoraryhtisenä 100-vuotias Vihtori Siivo. Mauno Kukkumäki on 94-vuotias, Sakari Peuralalla ikävuosia on 92, Pentti Perkiöllä ja Toivo Lautaojalla 91 sekä Aaro Holmalla 90. Ainoana alle 90-vuotiaana veteraanina oli paikalla Martti Peltomaa, joka oli myös ainoa veteraani lippurivistössä, muut lippurivistössä olimme paremminkin kannattajajäseniä.

Tämä sankarihaudoille seppeleen laskutilaisuus on meillä Kankaanpäässä aina ollut poikkeuksellisen juhlavaa, koska Niinisalon varuskunta toimii järjestäjänä ja mukana on kunniakomppania. Tähän asti tilaisuuksiamme on aina juhlistanut myös ryhmä soittokunnasta, mutta nythän puolustusvoimien johto - tyhmyydessään - on kuuden muun sotilassoittokunnan kanssa lopettanut myös Niinisalossa toimineen sotilassoittokunnan. Niinpä tilaisuuden musiikista vastasi Heino Niemisen johtama Korsutöpinä soittamalla ja laulamalla  aina sykähdyttävän Oi kallis Suomenmaa.

Ei kommentteja: