tiistai 20. toukokuuta 2014

Lasten kyselytuntia

Kirjoitin päivällä käynnistämme presidentti Sauli Niinistön luona Mäntyniemessä, mutta tämä facebook meni juntturaan ja koko tietokonekin lukkiutui. Nyt kone saatiin jälleen kuntoon akkua irroittamalla jne. Palataan siis alkuun.

Suomi on saanut kunnia järjestää Etyj:n yleiskokouksen ensimmäisenä maana jo toisen kerran, ensimmäinen kerta oli v.1992 eduskunnassa. Nyt heinäkuussa 2015 on tarkoitus pitää kokous Finlandiatalossa. Ja kävimme pyytämässä presidenttiä puhumaan avajaisistunnossa 6.7.2015. Mukaan odotetaan noin 500 henkeä.  Jäsenmaita on 57 ja kumppanuusmaita 11.
Delegaation muodostimme me puhemiehistö, Etyj:n varapresidentti Ilkka Kanerva, pääsihteeri Seppo Tiitinen ja Etyj:n Suomen valtuuskunnan sihteeri Gunilla Carlander. Saimme Tasavallan Presidentiltä myönteisen vastauksen ja nimenomaan hän oli hyvillään saamastaan kutsusta.

Tapaamisemme oli klo 9.30, joten lähdin junalla Parkanon asemalta klo 6.16. Sinne ajoin tietysti omalla autolla, joten ylös sai nousta kauniiseen kevät- kesä-aamuun riittävän varhain. Istuntoa sain johtaa klo 16.30-19. Pekka Ravi aloitti ja lopetti vielä tunnin klo 20 asti. Puhemies Eero Heinäluoma lensi Ouluun säännöllisen eduskuntatyön 150-vuotistilaisuuteen.

Päivän ohjelmaan mahtui puheenjohtajana toimiminen eduskunnan Lapsen puolesta-ryhmän järjestämässä Lasten kyselytunnissa. Kysymässä oli oppilaita Jyväskylästä, Tampereelta ja Vantaalta. Raahen koululaiset olivat lähettäneet tervehdyksenä tekemänsä videon sen kunniakais, että Lapsen puolesta-ryhmän puheenjohtaja Inkeri Kerola on raahelainen.

Kyselytunnilta tullessamme poikkesimme sopivasti matkan varrella olleeseen Taiteen Perusopetusliiton informaatiotilaisuuteen, jossa tiedotettiin taideopetuksen määrärahoista.
Kyllä päivän ohjelmaan kuului myös ylimääräinen ryhmäkokous, jossa päätettiin kannanotostamme kehitysapumalliksi, joka esitellään huomisessa valtioneuvoston selontekokeskustelussa kehityspolitiikan vaikuttavuudesta ja johdonmukaisuudesta - Kohti reilumpaa maailmaa ilman köyhyyttä.  Ja tietenkin puhemiesneuvosto oli ennen istunnon alkamista.

Eli kyllä taas tuli päivälle mittaa ja monenmoista asiaakin oli esillä päivän mitaan!

Seuraavana aamuna tietokonepuolelta kävivät katsomassa tietokonetta ja totesivat akun loppuunkuluneeksi, joten se piti vaihtaa ja taas kaikki pelaa kuin siivillä!

Ei kommentteja: