tiistai 6. toukokuuta 2014

Viikko aloitettiin kolmen tunnin istunnolla

Johdettuani istuntoa klo 15.15 - 17.15, jolloin sain lyödä nuijaa istunnon päättymiseksi pääsin Ritarihuoneelle juhlistamaan salintäyteisen vierasjoukon kera Israelin itsenäisen valtion 66. vuosipäivää suurlähettiläs Dan Ashbelin kutsusta.

Istunnossa lähetekeskustelussa oli 200-sivuinen vankeja koskevan lainsäädännön muuttaminen,  tarkkailuvaatetuksen käyttö ja suun tarkastus tulee mahdolliseksi huumausaineiden kuljettamisen estämiseksi, sellissä tupakointi kielletään, tapaamisoikeuksista ja sähköisten viestinten käytöstä annetaan tarkkoja säännöksiä.

Toisena oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin valmistamana lakiesityksenä valiokuntaan lähetettiin peräti 300 sivuinen oikeusistuinkäytäntöjen muuttaminen. Todistajan pysytteleminen nimettömä tulee mahdolliseksi. Asianomaisen lähimmille sukulaisille tullee oikeus kieltäytyä todistamasta. Kiduttamalla saatua todistetta ei hyväksytä, sen sijaan joissain tilanteissa lainvastaisilla menettelyillä saatuja todisteita voidaan hyödyntää.

Lehdistön arvonlisäveron johdosta Ahvenanmaan kautta kierrätetyt sanoma- ja aikauslehdet ovat välttäneet alv-veron Ahvenanmaan itsehallinnosta johtuen. Nyt tämä verottomuus poistetaan ja alv-veron muutosesitys lähetettiin valtiovarainvaliokuntaan - Tämä taas vain yksi esimerkki hallituksen aikanaan valmistamista puutteellisista laeista. Kaikenkaikkiaan tämä lehdistön 10% alv on vain saatanut lehdet talousahdinkoon eikä suunnitellut verotulot ole lisääntyneet, päinvastoin median väkeä on joutunut työttömyyskortistoihin.

Neljäntenä lakiesityksenä valiokuntaan, tällä kertaa ympäristövaliokuntaan, lähetettiin peruspalveluministeri Susanna Huovisen valmistelema muutos yleisestä asumistuesta ja eläkkeensaajan asumistuesta tukiperusteiden yksinkertaistamiseksi.

Ei kommentteja: