keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Lippupäivän mietteitä

Onnettomuuksi saattuu, maanantaina olin liikennekatkoksessa valtatie 23:lla Pomarkun-Kankaanpään rajalla, jossa kaksi pakettiautoa oli suoralla tiellä ajanut nokikkain: yksi kuollut, kolme vakavasti loukkanatunutta. Kun lopulta pääsi onnettomuuspaikan ohi, jossa edelleen oli poliiseja, palokuntaa, palo- ja poliisiautoja, niin tien sivussa näin vain täysin nokastaan murskautuneet pakettiauton.

Tänään saimme kaikki jalkautua ulos puhemiehenaukiolle kauniiseen päivänpaisteeseen, syyn onneksi aiheeton:

Eduskunnassa aiheeton palohälytys

Eduskuntatalossa oli aiheettomaksi osoittautunut palohälytys keskiviikkona 4. kesäkuuta. Automaattihälytys tuli klo 11.16 Eduskuntatalon ensimmäisestä kerroksesta. Hälytyksen syy on tuntematon, arvioiden mukaan kyseessä saattoi olla tunnistimeen joutunut pöly. Eduskuntatalo tyhjennettiin hälytyksen vuoksi noin kymmenen minuutin ajaksi.

Tänään puolustusvoimien lippujuhlapäivänä autonkuljettajakin sanoi, että on hienoa ajaa Suomen valtion lippu nokalla, kun menimme Pääesikuntaan komentaja Ari Puheloisen ja rouva Tiina Laisi-Puheloisen vastaanotolle klo 15.30.

Toinen päivä onkin sitten itsenäisyyspäivä, jolloin tuomiokirkkoon ja presidentinlinnan vastaanotolle voidaan ajaa valtiolippu auton nokalla. Kerran jopa Espanaadilla nuorisoporukka riisti lipun irti ruuhkassa!

Ei kommentteja: