keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Kaksi päivää riittää

Toinen päivä Suomi-Areenalla kyllä jo kypsyttää, enempää en kyllä ehtisi olemaankaan. Tapahtumien runsaus ja korkea taso aivan hengästyttää. Pori ja Satakunta on viikon ajan näyttävästi esillä ainakin MTV:ssä ja muutenkin uutisissa, kun kaiken lisäksi  myös Kokemäenjokeen joutunut Harjavallan NorilskNickel:in nikkelipäästö puhuttaa koko maassa.


Liika tuntuu kuitenkin liialta, vaikka onkin mukava nähdä tuttuja ja vaihtaa kuulumisia. Onhan nyt kuitenkin kesän kaunein ja lämpimin loma-aika, josta myös pitäisi osata nauttia ja näin kerätä voimia.


Puolueiden kojut avautuivat tänään ja ne ovat eduskuntavaalien Satakunnan äänimäärien mukaisessa järjestyksessä: demarit, PS, kokoomus, keskusta, vasemmistoliitto. Kävelykadulla riitti tungosta ja joka teltalla oli tunnettuja politiikkoja, jotka minulla eduskunnan näköalapaikalla puhemiehistössä toimivana ovat hyvinkin tunnettuja. PS:n teltalla oli mm. puoleemme 1.varapuheenjohtaja Jussi Niinistö.


Välillä piti käydä Länsi-Suomen Osuuspankin kesätapahtumassa pankin kesäpaikassa Hakkiluodossa piknikillä kahdeksan linja-autonlastillisen väkimäärän kanssa. Siellä paistaa aina aurinko kuten kyllä kantakaupungissakin helteeksi asti, kun ulkoministeriön ajankohtaiskeskustelua seurasi Porin Teatterin parvelta niin tunsi tarkenevansa. Läheskään kaikki halukkaat eivät mahtuneet sisälle. Esillä oli tietysti Ukrainan tilanne ja yleensä Suomen ulkopolitiikan haasteet kolmen ministerin Erkki Tuomiojan, Pekka Haaviston ja Lenita Toivakan voimin.


Ulkona sen sijaan Raatihuoneen puistossa seuraavaksi riitti tilaa ja hengitettävää raitista ilmaa väenpaljoudesta huolimatta, kun itse presidentti paneelikeskusteli MTV:n uutistoimittajien kanssa vaatien vapaita vaaleja Syyrian kriisin lopultakin ratkaisemiseksi.


Kun vielä samaan aikaan EU:ssa valtioiden pääministerit ovat koolla yrittäen päästä sopuun EU:n johtavista luottamuspaikoista ja Jyrki Katainen nimettiin Olli Rehniltä vapautuneelle pätkäkomissaarin paikalle, niin politiikkaan on todella aivan kylliksi näin kesäkuumilla.

Ei kommentteja: