tiistai 15. heinäkuuta 2014

Vipinää ja vilskettä

Aamu yhdeksästä iltaan asti riitti menoa ja melskettä päivän Suomi-Areenassa ihan etsimättäkin


Ensin maakuntaliitossa kansanedustajien, poliittisten piirijärjestöjen ja kansanedustajien yhteistapaamisessa Satakunnan edustaja hallituksessa opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru kertoi ajankohtaisista asioista ja piirijärjestöt esittivät omia tavoitteitaan tulevaan hallitusohjelmaan. Hyvin paljon samoja asioita kuin on maakuntaliitonkin omissa hankeohjelmissa.




Aamupäivän palaverin jälkeen sisätiloihin siirrettynä saimme Satakunnan kansanedustajina olla lauteilla ja todella väkimäärään nähden riittämättömässä tilassa edessä korokkeella olikin lämmintä kuin saunan parvessa konsanaan. Päivän tilaisuudet oli kaikkikin siirretty sisätiloihin vähän epävakaan säätilan vuoksi, vaikka valtaosaltaan kyllä aurinko paistelikin. Uutistakin pukkasi lauteilta, kun molemmatkin kokoomuksen edustajat ilmoittivat jättäytyvänsä pois kevään eduskuntavaaleista. Muut sanoivat olevansa ehdokkaina paitsi itse kerroin olevani vielä päättämättä, vaikka todellisuudessa olen päättänyt jo montakin kertaa, mutta lopullista päätöstä en vielä kuuluttele ilmoille.




Tupaten täydessä Porin teatterissa oli Raatihuoneen puistosta siirretty keskustelu puolustuspolitiikasta, mukana puolustusministeri Carl Haglund, tuleva puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg ja parlamentaarisen puolustuksen selvitysryhmän jäsenet puheenjohtajansa Ilkka Kanervan johdolla. Yhtenä myös perussuomalaisten Jussi Niinistö. Laaja konsessus vallitsi puolustusmäärärahojen lisäämisen välttämättömyydestä puolustusvalmiuden ylläpitämisen mahdollistamiseksi.


Perussuomalaisten edustaja oli myös mukana neljän suurimman puolueen eduskuntaryhmien puheenjohtajien kirjoittaessa tulevan hallituksen ohjelmaa. Paneelissa istuivat Jari Lindströmin lisäksi kokoomuksen uusi ryhmänjohtaja Arto Satonen sekä demarien Jouni Backman ja keskustan Kimmo Tiilikainen. Ei tainnut uusi ohjelma ihan tulla valmiiksi. Käydään ensiksi vaalit ja sitten suurimman puolueen puheenjohtaja ottaa ohjat käsiinsä ja valitsee hallituskumppaninsa.


Illalla vielä perussuomalaisten Satakunnan piiri julkisti 12 kansanedustajaehdokkaan nimet, kaksi paikkaa on vielä auki. Ehdokkaat esittäytyivät, mukana jopa viisi toinen toistaan edustavampaa naisehdokastakin. Kankaanpäästä jäsenäänestyksessä toiseksi tullut Jari Koskela on mukana.

Ei kommentteja: