perjantai 4. heinäkuuta 2014

Maalla viisaita

Voisi sanoa, että kyllä maalla ollaan viisaita kun merellä on hätä. Näin nyt kun kristillisdemokraateissa tuuli puhaltaa eikä oikein tiedetä, miten tästä etiäpäin. Mutta viisainta on ulkopuolisen olla puuttumatta toisten asioihin, itsepähän asiansa tietävät ja hoitavat.


Tulee vain mieleen monia hyviä yhteistyökuvioita jo Kristillisen liiton kanssa jopa vuodelta 1979, jolloin tulin valituksi eduskuntaan yhteisestä vaaliliitostamme. Muistan myös miten silloisessa smp:ssä ajoimme vaaliliittoa SKL:n kanssa myös seuraavissa eduskuntavaaleissa 1983, vielä viime hetkilläkin yritin vaikuttaa puolueen puheenjohtajaan Esko Almgreniin ja ihmettelin suuresti, kun hän ei taipunut vaaliliiton kannalle. Meille se olikin lopulta suuri onni, koska yksin omana puolueenamme saimme 17 kansanedustajaa ja Satakunnastakin sain kaverikseni Lea Mäkipään. Vaaliliitossa toinen paikka olisi mennyt meillä niin kuin monessa muussakin vaalipiirissä Kristillisen liiton ehdokkaalle.


Näin siis vuoden 1983 vaaleissa SMP:n ryhmä kasvoi seitsemästä seitsemääntoista ja Kristillisen Liiton ryhmä kutistui yhdeksästä kolmeen, mutta itse Almgren kyllä tuli valituksi.


Jälleen vuoden 2007 vaaleissa olimme Satakunnassa perussuomalaisina vaaliliitossa kd:n kanssa, jonka ehdokkaista eniten ääniä keräsi Sauli Ahvenjärvi tosin vähemmän kuin minä. Kuitenkaan emme saaneet eduskuntapaikkaa, joka jäi muutaman sadan äänen päähän.  Seuraavat vaalit muuttikin sitten kaiken, tulimme molemmat valituiksi v.2011, Sauli tosin oli nyt vaaliliitossa keskustan kanssa ja me perussuomalaiset taas yksinämme saaden kaksi edustajaa, jos Sauli olisi ollut vaaliliitossa, olisimme päässeet kaikki kolme: Sauli, Ari Jalonen, minä.


Näin niin smp:llä kuin perussuomalaisilla on aina ollut hyvät suhteet niin SKL:ään kuin kristillisdemokraateihinkin ja ajamme hyvin paljon myös samoja asioita joskin varmasti eri painotuksilla. Tekisikin mieli jättää harkittavaksi - niin kuin myös lehdistössä olen nähnyt kirjoitettavan - yhteistyötä vaikkapa meidän perussuomalaisten kanssa niin, että muodostaisimme yhteisen katto-organisaation ollen virallisesti samaa puoluetta, mutta kuitenkin säilyttäen ikään kuin oman yhdistyksen tai osaston yhteisessä puolueessa!

Ei kommentteja: