keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Poissaolot jälleen listattu

Tavanomainen vuoden poissaolotilasto on taas julkaistu eduskunnan istunnoista. Otsakointi on tietysti eniten poissaolleista. Onneksi on lueteltu kaikkien poissaololuvut. Yhtä mielenkiintoista on tutkia listaa myös alapäästä. Ja jos eniten poissaoloja saanut on perussuomalainen, niin heti kaikissa istunnoissa läsnä olleista seitsemästä kolme on perussuomalaista: Kike, Jussi Niinistö, Vesa-Matti Saarakkala. Olisi neljäskin, mutta puhemiehistöä ja ministereitä ei ole huomioitu.


Edelleen vain kerran poissaolleiden 13 hengen joukosta löytyy viisi perussuomalaista. Seuraavaksi kaksi kertaa on ollut poissa kymmenen edustajaa, joista neljä on perussuomalaisia. Edelleen kolme kertaa istunnon väliin jättäneissä yhdessätoista perussuomalaisia löytyy samoin neljä. Näin 41 vähiten istunnoista poissaolollaan laistaneissa on 16, joten kyllä me perussuomalaiset vertailun kestämme eikä eduskuntatyötä tältäkään osin ole liiemmälti laiminlyöty.


Eniten poissaololistan kärkipäässä perussuomalaisia ykkösen lisäksi on sijoilla 7, 16, 24 ja sijalla 35 kaksi. Ei siis sielläkään mitään hälyttävää. Kuka muuten laskisi eri ryhmien poissaolojen keskimäärät, uskon ettei siinäkään perussuomalaiset jäisi jälkipäähän. Voiton läsnäolojen määrässä veisi kyllä vasenryhmä, jonka toinen edustaja on ollut paikalla jokainen kerta ja toisellakin on vain yksi poissaolo.


Hyvältä näyttää myös satakuntalaisten lista, sillä poissaoloja on Jari Myllykoskella 1, Timo Kallilla 2, Ari Jalosella 3 ja Kristiina Salosella 4.  Enemmän niitä sitten kyllä on Sauli Ahvenjärvellä 9, Anne Holmlundilla 11 ja Samsa Katajalla 12. Kärjessä oleva Olli Immonen on päässyt lukuun 28, toisena Mikael Jungner 26 ja kolmantena Riitta Myller 25. Kymmenennellä niitä 18.


Niinpä lausuntoni samassa Iltalehden katsauksessa on totuudenmukainen, kun sanon valtaosan edustajista käyvän ahkerasti täysistunnoissa, mutta että täysin tyytyväinen edustajien osallistumisaktiivisuuteen ei kuitenkaan voi olla. Aina voisi parantaa ja ennen kaikkea istunnossa viipymistä eikä lähteä heti nimenhuudon jälkeen pois!

Ei kommentteja: