torstai 10. heinäkuuta 2014

Vakuutuslääkärien päätökset käsittämättömiä

Asianajaja Kai Kuusi sai puhua tänään 10 minuuttia TV:ssä vakuutuslääkärien täysin käsittämättömästä vallasta tyrmätä jopa asiantuntijalääkärien ja huippuspesialistien kirjoittamia työkyvyttömyyseläkehakemuksia täysin potilasta edes näkemättä. Kuusi sanoi päätösten olevan täysin arpapeliä ja joka kuudes hakemus hylätään. Hylkäysten prosenttialinen määräkin on viime aikoina kasvanut. Vuosittain tehdään 26.000 hakemusta, joista hylätään 6.000. Vakuutusoikeudessa samat lääkärit ovat edelleen hylkäämässä valituksia. On jopa käynyt ilmi, että nämä lääkärit ovat vakuutuslaitosten palkkalistoilla. Missä on puolueettomuus ja mistä voivat työkyvyttömyyshakemuksensa hylkäyksenä takkaisinsaaneiden oikeusturva oikeusvaltio Suomessa?


Sain 180 tykkäystä Facebookissa tähän kirjoitukseen ja kymmeniä kommentteja. Yksi ehdotti välikysymyksen tekemistä hallitukselle, voisi saada asiaan jotain protia, pitää harkita ja ajaa ajatusta eteenpäin. Moni kummeksi lääkäreitä, joiden työkyvyttömyyslausuntojen yli vakuutuslääkärit kävelevät, eikö heidän ammattiylpeytensä vaadi jatkotoimenpiteitä.


Itse tunnen lääkärin, jonka työkyvyttömyyslausuntojen yli ei kävellä, hän puolustaa potilastaan ja lausuntoaan loppuun asti ja yleensä voittaa, kun ei anna periksi, vaan on mukana vakuutusoikeudessa asti. Hänen tunnetaan siellä ja siksi eivät enää uskalla hänen lausuntojaan vastustaa. Tällainen lääkäri on vaan harvinainen poikkeus!

Ei kommentteja: