maanantai 15. syyskuuta 2014

Maanantaipäevää

Timo Kallin kanssa aamutuimaan Porin Radiossa parikymmentä minuuttia. Tulee ulos varsinaisesti netissä, mutta Porin Radiossakin ehkä joku asia uutisissa ja klo15 jälkeen ehkä pitempi katkelma. Tuntuu vähän, että hyvät humalat menee hukkaan eli kannattaako nähdä vaivaa mennä paikallisradioon muutamaa hetkeä varten. Mutta median ehdoillahan tässä tanssitaan.


Päivällä Kankaanpään Rintamaveteraanien syyskokous kuuden hengen joukolla, joka jo vuosia on ollut melkein sama. Yhteisen perinneyhdityksen perustamisesta muiden veteraanijärjestöjen osastojen kanssa puuhataan ja jo on aikakin. Meillä kolmen pitäjän sotainvalideissa on vielä kolmisenkymmentä sotainvalidia. Kankaanpään sotaveteraaneissa vuoden vaihteessa oli vielä 69 veteraanijäsentä. Mutta poistuma on myös melkoista.


Illalla eduskunnan avointen ovien päivässä, kävijöitä ollut ennätysmäärä, kun tämän jälkeen keväällä eduskunta menee pariksi vuodeksi kiinni ja remonttiin. Olin vielä myös hienoilla illallisilla, hummeriraviolia vaniljaisessa hummeriliemessä. Pääruoka oli lihaa, joten sain oman erilaisen annoksen, jälkiruoka puolukkaposset, palsternakka-kinuskia ja rosmariinimarenki. Viinit myös hienoja, itse juon kylläkin vain vettä, maitoa ja piimee ei tunneta  näissä tilaisuuksissa.  Meillä päin sanotaan suuren maatalon mukaan,: Kyllä piisaa niinku Kärjellä piimee.

Ei kommentteja: