sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Porissa herättäjänpäivässä

Tänään Keski-Porin kirkossa on Herättäjän päivään liittyen messu klo 10 ja päivällä seurat seurakuntakeskuksessa. Pääsen mukaan ja toivottavasti moni muukin.


Keski-Porin kirkkoon oli kyllä sovittu saarnani, mutta Porin Kirkkosanomissa ja jopa seurakunnan nettisivulla oli ainoana toimituspappina mainittu kirkkoherra, hän toimittikin liturgian minun saarnatessani Jeesuksen vertauksesta puhumisestamme, miten jokaisesta turhasta sanasta meidän on tuomiopäivänä tehtävä tili. Emme ...todellakaan kestä, ellemme saa armahdustuomiota meidän tähtemme syntimme sovittaneelta Vapahtajaltamme ja samoin häneltä voimia kivisydämemme pehmittämiseksi, koska hedelmistään puu tunnetaan.


Uruissa annatteli Juhani Roppanen, upeaa soittoa ja veisuuta. Myös äänentoista oli voimakasta, kuuroimmankin täytyi kyllä kuulla. Kirkkoremontin yhteydessä onkin erityisesti kiinnitetty huomiota äänentoistoon ja se todella on onnistunut loistavasti.


Messun ja kirkkotuvan diakoniakahvituksen jälkeen seurakuntakeskuksen siioninvirsiseuroissa käsiteltiin päivän teemaa kuuden puhujan voimin, välillä kahvitauko. Virretkin kertoivat osuvasti samasta aiheesta. Veisuu oli voimakasta, muutenkin tunnelma hyvä, sääkin ulkona kesäisen lämmin. Lopuksi veisattiin Ukko-Paavon virsi Sinuhun turvaan Jumala ja Herraa hyvää kiittäkään samalla körttisävelellä kuin herättäjä-juhlienkin päättävässä seisaaltaan veisattavassa Herraa hyvää kiittäkää virressä

Ei kommentteja: