lauantai 6. syyskuuta 2014

Paljon tapahtuu

Ukrainan tulitauko on pitänyt, toivottavasti myös jatkuu, jolloin maanantaiksi suunnitellut EU:n uudet Venäjä-pakotteet eivät tulisi voimaan. Tuskin kukaan niistä hyötyisi ja lisävastapakotteet taas varmasti haittaisivat Suomea, koska yhteytemme Venäjän kanssa ovat hyvin monipuoliset sekä taloudellemme että hyvinvoinnillemme välttämättömät.


Lentopalloilijamme MM-kisoissa ovat olleet maailman tasoa. Hallitsevaa maailmanmestaria Brasiliaakin vastaan pelasimme ihan tasaväkisesti, vaikka sitten hävisimmekin kaikki kolme erää, mutta niukimmalla mahdollisella tavalla. Saksa ottelua en nähnyt, kulin vain lopputuloksen 3-1, harmittavaa. Jatkosarjaan varmasti pääsemme, koska Tunisia on täysin voitettavissa. Siellä sitten täytyy olla uudestaan iskussa.


Peliä en nähnyt, koska sain tai jouduin, kuinka sen ottaakin, onhan kunniatehtävä saada olla suorittamassa siunausta, mutta niin kuin nytkin , kun oli kyseessä vasta 62-vuotias perheenisä, ei se aina ole helppoa, iäkkäämmän kohdalla se on jo vähän niin kuin luonnollisempaa ja pakonomaisempaa. Mutta kaikki on meidän otettava vastaan, emme pääse kuoleman veräjälle. Saamme luottaa, että päivämme ovat jo ennalta luetut ja määrätyt. Se on Korkeimmassa kädessä kuten Tuntemattomassa sotilaassakin Väinö Linna kirjoittaa.


Aamu-TV:ssä Timo Soinikin oli taas haastateltavana ja tapansa mukaan VAKUUTTAVA. Ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajana hän rakentaa yhdessä presidentin ja hallituksen kanssa vakaata yksimielistä puolueettomuuspolitiikkaamme maailman kriisien keskellä, kuten myös tiistaisessa päämisterin antaman Ukraina-selonteon yhteydessä koko eduskuntakin osoitti seisovansa vankkumattomasti kestävän ulkopoliittisen linjamme tukena.

Ei kommentteja: