maanantai 13. lokakuuta 2014

Poikkeusmaanantai

Maanantai on kansanedustajien maakuntapäivä. On siis aivan poikkeuksellista viettää se Helsingissä. Tänään kuitenkin niin tapahtui, vaikka Kankaanpäässäkin olisi riittänyt kokouksia jopa kaupunginvaltuuston budjettiseminaarista lähtien. Myös kansanedustajilla oli tutustumiskäynti Euran Kauttualla Pyhäjärvi-instituuttiin ja kalatalouteen.


Mutta olin sopinut Sotainvalidien Veljesliiton Satakunnan piirihallituksen kuukausikokouksen ja samalla vierailun eduskuntaan, joten olin isännöimässä tätä kokousta, josta jäsenet olivat kovin mielissään sanoen jopa, että kyllä kannatti odottaa tätä käyntiä vuoden verran. He olivat todella tyytyväisiä saadessaan tutustua eduskuntaan jäsenensä varapuhemiehen johdolla ja myös syödä herkullisen lounaan. Eduskunnan juhlatilaisuuksien keittiö on aina mitä erinomaisin maittavien ruokien valmistuksessa. Ei aina annokset ole välttämättä suurensuuria mutta sitäkin herkullisempiä.
Tällaisia vieraita onkin mitä suurin ilo saada isännöidä. Seuraava kokouksemme on myös juhlakokous Yyterissä, kun vietämme piirin 70-vuotisjuhlaa kaiken lisäksi eduskunnan istuntovapaalla viikolla 29.10. joten sinne on mahdollisuus päästä, muuten viikolla oleviin tilaisuuksiin maakunnassa on mahdotonta päästä mukaan.


Mutta päivän jatkoksikin oli erikoista. Kun ensin kävin lenkillä keskuspuistossa, niin sen päälle olin saunassa ja menin uima-altaalle. Yllätysyllätys, siellä olikin vesijumppa, viisitoista osanottajaa ja mukana kukapas muu kuin itse presidentti Tarja Halonen. Jumppa oli kyllä raskas 45 minuuttinen. Altaasta noustessaan tiesi jotakin tehneensä!

Ei kommentteja: