keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Venäjä: Uhka vai mahdollisuus

Tänään julkisti pirteästi toimiva perussuomalaisten ajatuspaja Perusta seitsemännen kirjansa, joka tarttuu mitä ajankohtaisimpaan ja meille suomalaisille hyvin tärkeään aiheeseen: Venäjä: Uhka vai mahdollisuus? Avointa keskustelua Suomen Venäjän suhteesta.


Kirjaan on saatu artikkelit kahdeksalta Venäjän tuntijalta. Timo Vihavainen on Venäjän tutkimuksen professori ja kirjoittanut monia kirjoja suhteestamme Venäjään. Samoin monia aihepiiriä koskettelevia kirjoja on kirjoittanut yliopistonlehtori Arto Luukkonen. Timo Koivurova toimii mm. Lapin yliopiston Arktisen osaston johtajana.


Esa Seppänen on tohtori ja toiminut puolustusvoimien palveluksessa ja kirjoittanut myös monia teoksia Neuvostoliitosta ja Venäjästä. Jukka Mallinen on venäläiseen kulttuuriin erikoistunut kääntäjä, toimittaja ja esseisti. Kari Liuhto on Turun yliopiston kansainvälisen liiketoiminnan professori.


Oiva Miettinen AMK-insinööri on erikoistunut venäläisten maakauppoihin Suomessa. Maisteri Sakari Linden on kaksi maisterintutkintoa ja tekee suomalais-ugrilaista yhteistyötä erityisesti Karjalan tasavallassa.


Kunnioitettava kirjoittajarivistö ja aiheet ovat toinen toistaa kiinnostavampia. Kannattaa todella tutustua tähän 175-sivuiseen opukseen.

Ei kommentteja: