maanantai 17. marraskuuta 2014

Mikä on pienten kuntien osa SoTe-uudistuksessa

Vierailu Kihniön perussuomalaisten tilaisuudessa antoi taas lujaa uskoa pienenkin paikkakunnan elinmahdollisuuksiin myös tulevan SoTe-uudistuksenkin mukana. Ulkoistamishankkeet tällä erää ovat täysin ennenaikaisia, yhteiskuntamme vahvuuksia on tähän asti ollut kaikille yhtäläinen sairauden- ja terveydenhoitoon pääsy, on sitten rikas tai köyhä. Siitä on myös SoTe-uudistuksessa pidettävä kiinni. Ja sehän on juuri sen tarkoituskin, että pystytään tarjoamaan hyvät palvelut mahdollisimman lähellä ihmisiä. Nykyisinhän esim. ei aina ole saatavissa lääkäreitä, varsinkaan syrjäisempiin kuntiin. Nämä käsillä olevat viikot ovat ratkaisevia SoTe:n syntymiselle.


Perussuomalaisista kaikkien puolueiden yhteisessä työryhmässä ovat kansanedustaja Hanna Mäntylä ja professori Mauno Vanhala. Ja juuri näinä päivinä saadaan uutta ja todennäköisesti lopullistakin tietoa SoTe-lainsäädännön valmistumisesta.


Erikoissairaanhoidosta vastaamaan perustetaan viisi ERVA-aluetta ja seuraavaksi nykyisiä sairaanhoitopiirejä vastaavaksi tasoksi tulee 19 piiriä, jotka muodostuvat alueittensa kunnista. Mikä sitten on kuntien oma osuus ja panos, vainko maksajan osa. Perustuslakikysymyksetkin ovat vielä avoinna.

Ei kommentteja: