lauantai 29. marraskuuta 2014

105-92 ja 100-98

100 - 98 oli äänestystulos, joka jäi perjantaisen sukupuolineutraalilain äänestyksen varjoon, vaikka siis vain kahden äänen päässä oli hallituksen kaatuminen, kun sekä perussuomalaiset että keskustapuolue tekivät epäluottamuslauseen hallitukselle lapsilisäleikkauksen johdosta. Päivän äänestyksistä oli poissa vain yksi henkilö, sukupuolineutraali avioliittolaki kansalaisaloitteen pohjalta hyväksyttiin äänin 105-92. Tätä voittanutta kantaa kannattivat koko vasemmistoliitto ja vihreät, rkp yhtä lukuun ottamatta, demareilta vain kaksi äänesti vastaan ja kaksi oli poissa äänestyksestä, toinen paikalla ollen ja toinen siis ainoana kokonaan istunnosta poissaolleena, kokoomuksesta valtaosa, keskustasta kuusi ja meiltä perussuomalaisista yksi Arja Juvonen. Näistä kertyi se 105 perinteiset käsitykset ja iäti voimassa olleet jopa luonnonlakien mukaisen käytännön tyrmänneet.


Mitä lähemmäksi etelää ja Helsinkiä mennään, sitä ihmeellisempää porukka on, Satakunta oli eteläisistä vaalipiireistä ensimmäinen, jossa me perinteisen avioliittokäsityksen edustajat olimme enemmistönä, tosin niukasti 5-4.


Vastasin yhdelle kanttorille, joka pähkäili, että kohta ruvetaan häämarssia soittamaan prinsseille: Kyllähän Prinsessa ruusunen voidaan soittaa prinssille, mutta vain yhdelle ja samanaikaisesti myös prinsessalle. Kirkkohan vihkii avioliittoon miehen ja naisen. Tietysti nyt ruvetaan suureen ääneen vaatimaan tähän muutosta!

Ei kommentteja: