sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Parkanossakin

Marraskuun 2. päivän iltayönä mittari näyttää +10 astetta siis ulkoilmassa. Ja samaa leutoa joskin sateista on luvassa lähipäivinäkin eli edelleen on lämpimämpää kuin mitä oli juhannuksena. Ilmankos juhannus on joka vuosi, mutta joulu vain kerran vuodessa.


Herättäjänpäivää vietettiin Parkanossa seurakuntatalla, kun kirkon lattia on remontissa valmistuen adventiksi. Myyryläiset Liisa ja Seppo toimittivat messun, Ojennukset Helena ja Reijo huolehtivat hyvistä tarjoiluista ja sitten pidettiin siioninvirsiseurat. Karvia-Parkano-Kihniö ovat perustaneet oman Herättäjä-yhdistyksen osaston, vuoron perään pidetään Herättäjän-päiviä eri seurakunnissa.


Pyhäinpäivän jälkeisenä päivänä voitiin vielä puhua myös poisnukkuneista rakkaistamme ja Kristukseen uskoneista pyhistä, joita ovat he, joita Pyhän Hengen työ on johtanut yhä syvempään synnin ja armon tuntoon. Martti Lutherkin on kehottanut olemaan varuillaan etsimättä sellaista pyhyyttä, ettet enää pidä itseäsi syntisenä, sillä Kristus ei asu muissa kuin syntisissä. Ehtoollispöydässä ja tietysti messun synnintunnustuksessakin saimme taas kerran synnit anteeksi, elämän ja autuuden.

Ei kommentteja: